După 6 luni de guvernare PSD, situația economică a României, similară cu cea a Greciei

0 26

Au trecut doar 6 luni de când PSD-iștii au preluat conducerea Guvernului, de când le-au promis românilor o viață mai bună, iar Eurostat atrage atenția că țara se îndreaptă spre colaps.

Investiţiile sunt la cel mic nivel din ultimii zece ani, cheltuielile cu salariile şi asistenţa socială se majorează susţinut, încasările la buget nici măcar nu se apropie de cele de anul trecut, nicidecum de proiecţia lor pentru acest an, iar absorbţia de fonduri europene este foarte slabă.

Pare similar cu situaţia Greciei din anii 2007-2008? Analiştii sunt de părere că da.

“Nu zic că suntem în aceeaşi situaţie ca a Greciei, dar este momentul în care nu ne mai putem juca cu declaraţii pe la televizor”,a  spus profesorul de economie Mircea Coșa pentru Adevărul.

„Ai în plus cheltuieli mari cu personal, cu creşteri de salarii, cu asistenţa socială, ai investiţii mici, ai atragere la buget sub nivel. Asta este o situaţie, pentru cine vrea să compare cifrele, aproape identică cu Grecia din 2007-2008. Nu zic că suntem în aceeaşi situaţie ca a Greciei, dar este momentul în care nu ne mai putem juca cu declaraţii pe la televizor”, adaugă acesta.

De aceeași părere este și vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Vasile Bar.

„Creşterea alarmantă a cheltuielilor în sectorul public ne poate duce în scurt timp să ajungem în situaţia Greciei de acum 5 – 6 ani. Riscurile sunt enorme”, a spus Bar pentru aceeași sursă.

Analiștii sunt de părere că Guvernul trebuie să facă foarte rapid este o reevaluare a programului de guvernare și o rectificare bugetară.

Citește și:

Recomandari