Dumitru Buzatu, atac la protestatari: Sunt aproape deloc convins că actorii, evident, personalităţi artistice, ştiau foarte bine ordonanţa împotriva căreia protestau. Haideţi să fim serioşi un pic totuşi în ţara asta

0 52

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, afirmă, într-un interviu pentru postul de radio RFI, că actorii care s-au solidarizat cu protestatorii în ultimele zile nu cunosc conținutul OUG 7, care modifică legile justiției.

”Probabil că a fost voința actorilor de acolo, nu cred că i-a scos cineva să protesteze. Sunt aproape deloc convins că actorii, evident, personalități artistice, unele de marcă știau foarte bine Ordonanța împotriva căreia protestau și că acea Ordonanță cuprindea prevederi care îi afecta direct. Haideți să fim serioși un pic totuși în țara asta”, afirmă Buzatu

Rep.: Aici e vorba de un principiu.

D.B.: Principiul de a protesta fără să știi împotriva a ce.

Rep.: De unde știți că nu cunosc conținutul Ordonanței?

D.B.: M-am aplecat cu foarte-foarte mare atenție asupra acestei Ordonanțe și am văzut că e destul de complexă, adică trebuie ceva timp, cultură juridică, aș zice chiar și îndrumare în cazul unui om care nu se ocupă cu lucrurile astea, ca să pricepi toate aspectele respective. Eu nu cred că actorii au făcut treaba aceasta într-un mod conștient sau poate chiar pe baza unui curs. Totuși, n-ar fi bine ca înainte de a face anumite lucruri, să vedem despre ce este vorba?

Liderul PSD Vaslui susține că magistrații care protestează au anumite interese: ”Magistrații, dincolo de litera legii sunt și ei oameni, sunt și de dreapta și de stânga, oameni care nu au nici o conduită politică, nici un vector politic care să-i orienteze. Unii dintre dânșii au niște interese extrem de puternice ca ceea ce a fost construit pe vremea domnului Băsescu să nu se strice și ca acele lucruri, sistemul, așa-zisul sistem să funcționeze în continuare”.

Peste două mii de au protestat, duminică seara, în București, față de ordonanța de urgență 7/2019 care modifică legile justiției. Manifestanții s-au adunat în Piața Victoriei, iar apoi au mers în marș până la Ministerul Justiției. Ei au scandat „PSD, ciuma roșie”, „Justiție, nu corupție”, „Tudorel, demisia”, „Jos comunismul”. Proteste au fost și în marile orașe din țară. Totodată, actorii Teatrului Național București, între care Victor Rebengiuc, Mariana Miguț, Marius Manole, Mihai Călin, au protestat pe scările instituției, înaintea reprezentației de duminică seară.

Citește integral pe RFI

Recomandari