Dublarea alocațiilor, motiv de scandal între Opoziţie şi Putere. Guvernul Orban, amenințat cu moțiunea de cenzură

63

Dublarea alocațiilor pentru copii produce un nou scandal între Opoziţie şi Putere. De Ziua Internațională a Copilului, 1 iunie, Marcel Ciolacu, liderul PSD, transmite un mesaj dur la adresa Executivului.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Dublarea alocaţiilor, motiv de scandal între Opoziţie şi Putere. Guvernul Orban, amenințat cu moțiunea de cenzură

După ce șeful statului a semnat, la mijlocul lunii ianuarie, decretul de dublare a alocațiilor de stat pentru copii, Opoziția vine cu un mesaj de 1 iunie adresat Guvernului Orban prin care îi reamintește acestuia de legea aflată în curs de derulare.

Printr-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, Marcel Ciolacu, liderul PSD, cere imperativ partidului aflat la guvernare să mărească alocaţiile de la 1 august, aşa cum prevede legea, şi, de asemenea, să crească cu 40% pensiile de la 1 septembrie, altfel social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”În fiecare copil se află o mulțime de superputeri magice: creativitate, curaj, bunătate, bucurie și multe altele. Iar fiecare copil își poate activa aceste superputeri dacă simte din jurul său că are parte de iubire, căldură și sprijin.

Așa se nasc supereroii care vor salva mai târziu lumea și o vor face mai bună! Așa se urmează visele! La mulți ani, SUPEREROILOR de mâine! La mulți ani, tuturor copiilor!

ADVERTISEMENT

PS: iar pentru cei care beau și fumează în Palatul Victoria am un singur mesaj: Respectați legea, DUBLAȚI alocațiile!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a semnat Decretul alocațiilor în ianuarie

Pe 16 ianuarie 2020, Klaus Iohannis a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

În urma acestei măsuri, alocațiile copiilor din România creșteau în cuantum de:

a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

În condițiile în care alocaţiile de stat pentru copii nu vor creşte de la 1 august, social-democraţii ar urma să începapă strângerea de semnături pentru moţiunea de cenzură, acelaşi demers urmând să fie iniţiat şi dacă nu vor fi crescute pensiile de la 1 septembrie.

Recomandari