Dragnea vrea razboi civil daca Iohannis nu o revoca pe Kovesi: „Daca face greseala fatala, data viitoare nu mai plecam din Bucuresti”

0 57

Amenintari extrem de grave au fost lansate de Liviu Dragnea la Antena 3, duminica seara. El a spus ca presedintele Iohannis face o „greseala fatala” daca nu va respecta decizia CCR de revocare a Laurei Codruta Kovesi.

„Daca va face greseala fatala sa nu puna in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale, dincolo de faptul ca se face de ras peste tot in lume, aceasta incalcare grava a atributiilor lui constitutionale pe noi nu sa ne lase indiferenti. Adica, noi nu o sa putem, si va spun ceva, pe noi nu ne intereseaza ca e vorba de Kovesi, putea sa fie Lazar, putea sa fie…habar n-am. Noi nu putem sa stam cu mainile in san, cum ii intrebam pe colegii mei aseara in piata si pe toti oamenii. Eu aseara am pus niste intrebari pentru ca am vrut niste raspunsuri, sa nu ma trezesc ca sunt de capul meu si imi vine numai mie (…) Nu. Pe noi, pe mine si pe colegii mei ne interesa foarte mult sa vedem care este dorinta tuturor. Deci, nu putem lasa ca o decizie a CCR sa nu fie pusa in aplicare si vom utiliza tot ceea ce avem la dispozitie, din punct de vedere civic, din punct de vedere constitutional, din punct de vedere parlamentar „, a declarat Dragnea.

El a sugerat apoi ca PSD este gata sa il dea jos pe Iohannis cu forta daca nu o revoca pe Kovesi.

„Se poate ajunge la orice. Eu inca o data spun: daca ne tot provoaca, noi am aratat aseara, intr-un numar urias, ca raspundem la toate provocarile si nu lasam lucrurile asa. (…) Nu suntem asa, oameni care ne aflam in treaba, vorbim frumos si dupa aia, dar stai putin, ca se rezolva de la sine… Nu. Situatia in care s-a ajuns, nivelul la care au ajuns aceste abuzuri si intensitatea la care a ajuns aceasta lupta noua nu ne mai da nici un fel de grad de libertate sa facem un pas inapoi. Si n-o spun… vedeti, nu sunt violent, nu sunt… doar ca actionam. Mai e nevoie sa venim o data? Venim mai multi si nu mai plecam. Nu mai plecam. Adica, stam pana rezolvam anumite lucruri, adica nu mai plecam seara acasa, stam aici. Ne mai plimbam prin Bucuresti”, a suierat Dragnea amenintator.

Recomandari