Dragnea plini de nervi când a fost întrebat de studiul BNR care „aruncă în aer guvernarea”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a pierdut cumpătul luni, într-o conferinţe de presă la Parlament, atunci când a fost întrebat insistent despre studiul de impact făcut de Banca Centrală în cazul OUG 114 (Ordonanţa Lăcomiei), studiul care, potrivit Opoziţiei, „aruncă în aer guvernarea PSD-ALDE!”

Reporter: Referitor la Ordonanţa 114, în spaţiul public a ieşit informaţia că BNR a făcut un studiu de impact asupra efectului aplicării acesteia. Spuneaţi ieri la Călăraşi că n-aţi apucat să citiţi studiul BNR, aş vrea să vă întreb dacă între timp aţi apucat să vă familiarizaţi cu el…

Liviu Dragnea: Nu, îmi este greu, n-am pregătirea dumneavoastră şi îmi trebuie săptămâni întregi ca să înţeleg un astfel de studiu.

Reporter: Şi aş mai vrea să vă întreb, având în vedere importanţa OUG 114 şi efectele ei, cum se explică faptul că BNR-ului nu i s-a cerut un astfel de studiu înainte de adoptarea ei, ci după?

Liviu Dragnea: Sincer, aţi pus foarte multe întrebări. Noi n-am cerut BNR-ului un studiu.

Reporter: Dar asta este întrebarea. De ce? Având în vedere importanţa Ordonanţei 114. N-aţi considerat necesar sau…?

Dragnea: Om fi greşit! Mai greşim, vă daţi seama… Ne-a interesat ca băncile care funcţionează în România să sprijine economia acestei ţări! Asta ne-a interesat, nu scandalul şi nu bârfa! Aşa vă spun mai tare ca să fiu sigur că se aude peste tot. Calmaţi-vă puţin, că nu plec. Ne-ar fi interesat ca băncile din România să sprijine mai mult creditarea şi în special creditarea economiei, să nu mai fie diferenţa atât de mare între dobânda la depozit şi dobânda dată sau cerută la împrumuturi, asta ne-a interesat şi ne interesează în continuare. Pentru că ţinem la această ţară! E simplu.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More