„Dragnea nu mai are niciun fel de limita. Romania, rai infractional”. PNL si USR lupta pentru a bloca intrarea in vigoare modificarilor la codurile penale

0 54

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, ca USR va ataca la Curtea Constitutionala proiectele de modificare a Codurilor penale, precizand ca prin modificarile adoptate Romania devine „un rai infractional”. Si PNL va initia acelasi demers.

„Cosmarul inceput acum doi ani si jumatate continua. Vedem ca astazi a trecut de Parlament o forma de Cod de procedura penala si o forma de Cod penal care, intr-adevar, nu contine prevederi neconstitutionale observate de Curte, dar contine o gramada din celelalte porcarii prin care Romania devine un rai infractional. Vedem ca au trecut doua Coduri, astazi practic in Parlamentul Romaniei a castigat hotia, astazi, prin votul de astazi, vedem cat de importante sunt alegerile din 26 mai, cat de important este ca cetatenii romani sa iasa pe 26 mai la vot, sa voteze la referendum, sa voteze pentru Parlamentul European, pentru ca Romania este intr-un pericol mai mare ca niciodata in istoria ei sa iasa din ceea ce inseamna UE”, a afirmat Barna, la Parlament.

El a spus ca vor exista reactii pe plan european fata de adoptarea Codurilor „impotriva recomandarilor Comisiei de la Venetia, Comisiei Europene si a partenerilor traditionali ai Romaniei”.

„Toate aceste elemente arata ca Liviu Dragnea nu mai are niciun fel de limita. Pentru el nu mai conteaza nimic altceva decat rezolvarea problemei penale cu care se confrunta si pentru a-si rezolva aceasta problema este dispus, si astazi a facut-o in mod explicit, sa sacrifice interesul Romaniei. Romania devine de astazi un stat in care infractorii sunt practic intr-un rai legislativ, infractorii sunt mangaiati si incurajati prin aceste reglementari care toate, in ansamblul lor, nu fac decat sa usureze si sa simplifice efectele legii asupra infractorilor”, a adaugat Barna.

„Vom ataca la Curtea Constitutionala adoptarea de astazi pentru a folosi toate resursele de care dispunem pentru a opri acest tavalug pe care PSD – ALDE l-au declansat asupra Romaniei si iata, continua cu fiecare zi de Parlament”, a mai sustinut liderul USR.

Liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan, a anuntat, miercuri, ca vor fi atacate la Curtea Constitutionala legile prin care au fost adoptate modificarile la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala, sesizarea urmand a fi depusa in cursul zilei de joi. ”Sunt favorizati direct infractorii, printr-un text de lege”, a spus Turcan, care a adaugat ca ”dublul condamnat definitiv Liviu Dragnea a coordonat votul colegilor sai de partid”.

”Nimic mai grav, nimic mai descurajant pentru orice om de buna credinta… Au dat acest vot astazi in Parlamentul Romaniei impotriva tuturor cerintelor din partea Uniunii Europene, Parlamentul European, Comisia Europeana, Comisia de la Venetia, dar, mai ales, impotriva asteptarilor oamenilor corecti din aceasta tara care isi doresc ca legea sa fie aceeasi pentru toata lumea si in Romania si sa pot sa traiesti in respect fata de lege”, a declarat, miercuri, liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan, dupa adoptarea modificarilor la codurile penale.

Potrivit acesteia, ”sunt favorizati direct infractorii, printr-un text de lege”.

”Dosarele de coruptie ale unor inalti demnitari vor fi inchise, de asemenea, sunt scapati de pedepse infractori de rang inalt si infractori deosebit de periculosi”, a mai spus Raluca Turcan, citata de news.ro.

”Pentru fiecare roman din aceasta tara, este ziua care va ramane in istoria loviturilor la temelia democratiei noastre si a fibrei noastra de oameni cinstiti. Vom contesta la Curtea Constitutionala acest vot dat astazi. Vom contesta ambele proiecte, atat Codul Penal, cat si Codul de Procedura Penala”, a adaugat Turcan, care a afirmat ca ”dublul condamnat definitiv Liviu Dragnea a coordonat votul colegilor sai de partid”.

Modificarile Codului Penal si Codului de procedura penala au fost adoptate miercuri Camera Deputatilor, care este Camera decizionala.

Proiectul de modificare a Codului de Procedura Penala a fost adoptat cu 181 de voturi „pentru” si 83 „impotriva”, iar cel de modificare a Codui Penal a fost adoptat cu 180 de voturi „pentru” si 81 „impotriva”.

Ambele proiecte au fost dezbatute in procedura de urgenta, dat fiind ca ordonantele de urgenta care ar fi trebuit sa puna in acord codurile cu deciziile Curtii Constitutionale nu au fost emise, in pofida anuntului in acest sens facut de ministrul Justtiei Tudorel Toader, fapt care a provocat nemultumiri in PSD.

”Nu s-a adus nicio modificare, nici macar o virgula deasupra deciziilor Curtii Constitutionale”, a spus, miercuri, dupa adiptarea proiectelor, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Recomandari