Dragnea: „Ne-am lăsat păcăliţi toţi din partid de domnul Toader …ieşi în ianuarie şi spui «vreau să adopt ordonanţa aia şi ordonanţa aia. Eu eram plecat atunci, am auzit, nu a vorbit cu nimeni. Dar nu poţi să …”

0 60

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a plâns luni seara, la România TV, că ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a păcălit partidul în ceea ce priveşte adoptarea ordonanţei pe Codurile Penale. Reamintim că acea ordonanţă pe care Toader a spus că o va da, pentru ca apoi, pe fundalul criticilor UE, să n-o mai facă, ar fi venit cu reducerea termenelor de prescripţie, ceea ce ar face ca Dragnea să scape de dosarul Bombonica.

„În partid s-a luat o decizie – sigur, pentru unii, facultativă: articolele din codurile penale declarate constituţionale să fie adoptate prin OUG. (…) Ne-am lăsat păcăliţi toţi din partid de domnul Toader. Domnul Toader ne-a păcălit. Singur, nu singur, intenţionat, nu intenţionat… A spus în ianuarie că iese şi adoptă o ordonanţă. Ridică scandalul până la cer. După, vine şi spune că nu mai poate să adopte ordonanţa. S-a generat un scandal inutil”, a declarat Dragnea, la România TV.

Liviu Dragnea a mai precizat că el nu semnează ordonanţe şi a anunţat că săptămâna viitoare vor reîncepe procedurile în Parlament pentru modificarea Codurilor Penale, căci lucrurile nu pot rămâne aşa.

„Astea sunt legi care trebuie adoptate. Săptămâna viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament. Până la urmă ce facem? Rămânem cu ele aşa? (…) Că se finalizează acum, la anul, legile trebuie adoptate”, a declarat Dragnea.

Reamintim că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a pretins vineri, într-o conferinţă de presă la Călăraşi, că nu este interesat de ordonanţele de urgenţă pe Codurile Penale şi pe completurile de la Înalta Curte şi a lansat acuzaţii la adresa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi chiar a premierului Viorica Dăncilă care, reamintim, potrivit presei, ar fi rezistat presiunilor pentru adoptarea controversatelor acte normative.

O zi mai târziu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris, pe Facebook, că o ordonanţă de urgenţă nu poate fi adoptată în lipsa urgenţei. Au urmat rafale de atacuri la adresa sa din partea PSD şi a celor din siajul PSD.

Recomandari