Dragnea MINTE in scandalul peştelui confiscat: „Au zis că românii sunt mai proşti, poa’ să moară”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a valorificat, joi, scandalul confiscării a 30 de tone de peşte cu mercur peste limita admisă, pentru a-şi înteţi retorica anti-occidentală. În cadrul unui discurs electoral susţinut în Călăraşi, Dragnea a încercat să acrediteze ideea că Occidentul vrea să-şi vândă marfa toxică chiar cu preţul morţii românilor însă el şi PSD-ul nu vor lăsa să se întâmple asta.

„Concluziile (după confiscarea a 30 de tone de peşte care conţinea mercur peste limita admisă de consum n.r.) au cam apărut şi sunt groaznice. Adică în vestul Europei sunt ţări dezvoltate. Cu toate măsurile pe care le-au luat, tot poluează, poluează apele lor şi acolo sunt şi peşti cu metale grele în ei. În pieţele din Occident nu se poate vinde aşa ceva că e puşcărie curată. Şi au zis că românii sunt mai proşti şi au zis hai să le dăm lor, că ei poa’ să moară, şi românii şi copiii, mai ales că acum mămicile au început să introducă în hrana copiilor mai mult peşte să evite totuşi produse pline de hormoni de pasăre sau de altă natură. Şi au spus să bage peşte pentru că a crescut consumul”, a declarat Dragnea.

În acest context Dragnea a ţinut să se declare total nemulţumit de faptul că în România se vinde peşte adus din străinătate şi a anunţat că vrea să demareze un program pentru peşte.

„Şi noi avem în România crap românesc din Belgia, crap românesc din Spania, caras din Italia, avem toate soiurile de peste din toate ţările numai din România nu. Drept pentru care, duminică (domnule ministru Daea n.r.) o să mergem la Nucet, amândoi, la acea capacitate care produce toate soiurile de peşte ca să vadă toată lumea că România poate produce peşte şi indiferent de ce spune Bruxelles-ul, că ştiu ca aveţi o problemă, vreau să începem un program pentru peşte”, a mai anunţat liderul PSD.

Reamintim că cele 30 de tone de peşte confiscat care i-au oferit lui Liviu Dragnea prilejul să tune şi fulgere contra Vestului erau braconate. Astfel, ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat anterior, într-o conferinţă de presă la Oradea, că peştele era braconat în apele teritoriale din Spania, Italia şi Franţa, iar suspecţii intenţionau să îl vândă în România.

Loading...

Recomandari