Dragnea: „Legea anti-fumat este EXTREM de dura, nu poate fi aplicata”. Cum vor FENTA legea proprietarii de baruri

0 46

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marti, intr-o conferinta de presa la Buzau, ca ‘masurile din legea anti-fumat sunt extrem de dure” si „fizic, natural nu pot fi respectate” si astfel se vor gasi tot felul de mijloace pentru a fi ocolite, informeaza Agerpres.

„Masurile din legea anti-fumat sunt extrem de dure, sunt exclusive, iar fizic, natural nu pot fi respectate si atunci se vor gasi tot felul de mijloace de a fi ocolite (…) Va spun cu sinceritate, legea in forma actuala este mult prea dura, este bine sa existe interdictii in ceea ce priveste fumatul in spatiile publice, dar si pentru viciosi, care totusi nu sunt exclusi de societate, trebuie sa existe, asa cum sunt si in aeroporturi, acele spatii unde sa se poata fuma in conditii civilizate’, a declarat Liviu Dragnea, care a precizat ca este fumator.

Presedintele PSD a adaugat ca din cauza presiunii a milioane de romani care fumeaza, legea va fi incalcata. ‘Daca ne uitam in istorie, orice masuri de genul acesta care sunt foarte dure si complet exclusive nu au putut fi respectate, pentru ca nu se poate (…) din cauza presiunii a milioane de romani care fumeaza ea va fi incalcata si atunci inseamna ca avem o lege care nu poate fi aplicata ‘, a afirmat el.

Dragnea a mentionat ca are deja informatii ca ‘se incearca eludarea unor articole din lege’. ‘Imaginatia romanului nu este combatuta undeva pe acest glob, in univers poate, dar pe globul pamantesc nu exista. Trebuie facuta o lege care sa poata fi si aplicabila, am auzit intamplator ca unii proprietari ai unor baruri, care au facut analiza pe text — in lege se vorbeste de spatiile publice-, o sa declare barul sau un club privat, deci nu public, unde se intra doar pe baza de legitimatie, iar altii care vor dori sa respecte legea isi vor pierde clientii, iar daca apar situatii de genul acesta ca Legislativ nu poti sa nu intervii’, a mai declarat liderul PSD.

Legea privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun — asa-numita lege antifumat — a fost publicata in Monitorul Oficial la 1 februarie si va intra in vigoare la jumatatea lunii martie.

Legea interzice fumatul in spatiile publice inchise, in spatiile inchise de la locul de munca, la locurile de joaca pentru copii, in unitatile sanitare, de invatamant, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului.

Recomandari