Dragnea, ingalbenit dupa victoria lui Kovesi. Are noi crize marlaneasca si jigneste un jurnalist strain. VIDEO

0 64

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a refuzat sa comenteze victoria Laurei Codruta Kovesi din Comisia LIBE. Mai mult, el i-a raspuns in bataie de joc unei jurnaliste straine care i-a solicitat un punct de vedere.

Dragnea a fost prins de jurnalisti pe holul Camerei Deputatilor, in timp ce se indrepta spre biroul sau. Mergand in pas alert, el a refuzat sa raspunda la intrebari. Mai mult, a avut o reactie batjocoritoare la adresa unei jurnaliste straine.

„I can’t. I don’t speak english (Nu vorbesc limba engleza – n.r.)”, i-a spus Dragnea jurnalistei. „Come on! You already speak english (Pe bune? Deja vorbiti in limba engleza! – n.r.)”, a reactionat jurnalista.

Fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a obtinut miercuri cele mai multe voturi in Comisia LIBE a Parlamentului European, dupa audierile de marti pentru ocuparea functiei de procuror-sef al Parchetului European.

Laura Codruta Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmata de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, si de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anuntat Comisia de libertati civile (LIBE) pe contul sau de Twitter.

In votul de marti din Comisia pentru control bugetar (CONT), Laura Codruta Kovesi a primit 12 voturi, fiind urmata de Jean-Francois Bohnert, cu 11 voturi, si de Andres Ritter, cu un vot.

Laura Codruta Kovesi, Jean-Francois Bohnert si Andres Ritter au fost audiati marti de comisiile reunite pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) si control bugetar (CONT) ale Parlamentului European, pentru ocuparea functiei de procuror-sef european.

Propunerea celor doua comisii va fi acum trimisa Conferintei Presedintilor si presedintelui PE, Antonio Tajani.

Procurorul-sef va fi numit de comun acord de catre Parlamentul European si Consiliu.

Recomandari