Dragnea a blocat inițiativa ”Fără penali în funcții publice”!

0 62

Președintele USR, Dan Barna, i-a cerut, joi, președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să nu mai blocheze inițiativa „Fără penali în funcții publice” și să o trimită către Curtea Constituțională a României.

„Liviu Dragnea încearcă să blocheze inițiativa la nivelul Secretariatului Parlamentului. Încercând să vedem care este stadiul, am aflat că inițiativa nu a fost încă trimisă la CCR, deși semnăturile au fost depuse din 21 septembrie. În 26 octombrie, în urmă cu două luni, USR a făcut o solicitare expresă Secretariatului să trimită aceste semnături Curții Constituționale pentru că există un termen de 60 de zile după cum știți. În continuare, Liviu Dragnea refuză să transmită semnăturile inițiativei Fără penali de la Secretariatul Camerei Deputaților către CCR”, a declarat Dan Barna, la Parlament, citat de Mediafax.

Liderul USR a precizat că încercarea de blocare a inițiativei „Fară penali în funcții publice” se face sub pretextul unor motive tehnice.

USR a depus, pe 25 octombrie, la CCR inițiativa „Fără penalii în funcții publice”, cu 850.000 de semnături, la Curtea Constituțională pentru validare, conform procesului legislativ, a anunțat joi președintele formațiunii, Dan Barna.

Dan Barna a precizat că i-a transmis și președintelui României, Klaus Iohannis, că își dorește ca inițiativa să beneficieze de sprijinul acestuia. „I-am transmis președintelui că ne dorim și un sprijin din partea domniei sale ca această inițiativă să ajungă la referendum și intre în procedură parlamentară. Avem peste cinci-șase localități ale căror primari au refuzat efectiv să valideze aceste semnături sau să valideze aceste semnături. Este o încălcare flagrantă și explicită a legii”, a adăugat președintele Uniunii Salvați România.

Pe 20 septembrie USR a depus la Parlament o primă tranșă de 335.000 de semnături pentru inițiativa cetățenească Fără Penali, iar pe 21 septembrie a fost depusă și cea de-a doua tranșă, cu 446.000 de semnături.

Recomandari