Felicitari! Două medalii de aur, una de argint și una de bronz, pentru liceeni români la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

0 21

Elevii români au reușit cea mai bună clasare din istoria participărilor țării noastre la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului.

Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului, competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică, s-a încheiat cu patru medalii pentru România.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Sandu (clasa a X-a/Colegiul Național din Iași) și Ștefan-Răzvan Bălăucă (clasa a XI-a/Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani).

Irina Mălina Strugaru (clasa a XI-a/Colegiul Național din Iași) a obținut o medalie de argint, iar George-Valentin Datcu (clasa a X-a/Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Ploiești) a fost medaliat cu bronz.

La a XI-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Nisa, în perioada 21-30 august, au participat 120 de elevi din 29 de țări.

Echipa României se intoarce în țară joi, la ora 11:50, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.

Recomandari