Dosar penal pentru un centru de dializă din București, după ce 15 pacienți au murit din cauza COVID-19

Judecătoria Sectorului 6 a anunțat că a deschis un dosar penal în cazul unui centru de dializă din București, după ce 74 de pacienți s-au infectat cu noul coronavirus, iar 15 bolnavi au decedat.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Dosar penal pentru un centru de dializă din București

Reprezentanții Judecătoriei Sectorului 6 au anunțat că au deschis un dosar penal în cazul unui centru de dializă din București, unde s-au infectat COVID-19 74 de pacienți, iar 15 au decedat, informează Realitatea Plus.

Centrul de dializă în cauză s-ar afla pe raza Sectorului 6, mai precizează sursa citată mai sus.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor de până acum, Direcția de Sănătate Publică a municipiului București ar fi demarat o anchetă epidemiologică la centrul de dializă privat încă de acum două luni.

Decizia a fost luată atunci după ce mai multe persoane au fost confirmate cu noul coronavirus la unul din punctele de lucru ale centrului de dializă.

ADVERTISEMENT

74 de pacienți infectați COVID-19, dintre care 15 au decedat

O unitate medicală din Capitală nu a respectat măsurile pentru prevenirea și limitarea efectelor epidemiei și s-au infectat 74 de persoane. 15 dintre ele au murit…E vorba de centrul de dializă Diaverum

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Posted by Emanuela Schweninger on Thursday, 28 May 2020

Acum, reprezentanții Judecătoriei Sectorului 6 au transmis că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentu zadarnicirea combaterii bolilor.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Autoritățile anunță că ancheta a arătat faptul că unitatea medicala nu a respectat măsurile pentru prevenirea și limitarea cazurilor de coronavirus, fapt ce a dus la infectarea a 74 de persoane cu infecția COVID-19.

Dintre persoanele confirmate cu noul coronavirus, 15 au decedat, au mai anunțat autoritățile sanitare.

ADVERTISEMENT

Primii pacienți confirmați cu noul coronavirus, ce mergeau la centrul de dializă, au fost internați la Spitalul Universitar din Capitală.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More