Donald Trump, război total cu giganții social media. A semnat ordinul care afectează Twitter și Facebook. Video

41

Președintele american Donald Trump a intrat într-un război total cu giganții social media și a semnat un ordin care vizează reglementări în acvest sector.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Donald Trump, război total cu giganții social media

Conform hotnews.ro, acțiunea lui Donald Trump este o declarație de război la adresa coloșilor din social media, care s-au bucurat până acum de o protecție specială în fața eventualelor procese intentate de către cei nemulțumiți de conținutul de pe platformele respective.

De asemenea, decizia lui Trump este văzută ca una de răzbunare, după ce Twitter a marcat postările sale legate de votul prin corespondență cu avertismentul ”verificați faptele”.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Administrația Trump a susținut că prin acest ordin vrea să se asigure că banii contribuabililor nu ajung la giganții social media care, în mod inechitabil, subminează libertatea de exprimare.

Președintele i-a dat ordin procurorului general să lucreze pentru a amenda legile de la nivel local

”Astăzi semnez un ordin executiv pentru a proteja și susține libertatea de exprimare și drepturile poporului american”, a anunțat președintele Donald Trump.

ADVERTISEMENT

pic.twitter.com/STCgxGezrQ

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 28, 2020

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Demersul lui Trump este văzut ca o încercare extraordinară de a interveni în activitatea acestor companii, însă experții sunt sceptici că legislația va trece de alte filtre juridice.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

The Trump Administration is making sure your taxpayer dollars don’t go to social media giants that unfairly repress free speech. pic.twitter.com/L3FiJ0eG5L

— The White House (@WhiteHouse) May 28, 2020

ADVERTISEMENT

Președintele le-a spus reporterilor de la Casa Albă că i-a dat ordin procurorului general William Barr să lucreze cu reprezentanții statelor pentru a amenda legile de la nivel local cu scopul de a combate ”practicile înșelătoare ale companiilor social media”.

ADVERTISEMENT

Conform ordinului executiv, Comisia Federală pentru Comunicaţii (FCC) din SUA trebuie să propună şi să clarifice reglementări din Legea Decenţei Comunicaţiilor, normă federală care protejează platformele de social media de răspunderea legală pentru materialele adăugate de utilizatori.

Platforma Twitter a adăugat marţi menţiunea ”verificaţi faptele” la două mesaje ale lui Donald Trump care susţinea că votul prin corespondenţă este substanţial fraudulos. Avertismentele însoțeau postările președintelui, sub formă de alertă, scrise cu albastru și semnul exclamării. Prima reacție a lui Trump a fost să acuze Twitter că se amestecă în alegerile americane.

Recomandari