Donald Trump câștigă alegerile prezidențiale din SUA. Hillary Clinton și-a recunoscut înfrângerea

0 50

Donald Trump a câștigat alegerile pentru Casa Albă. Candidatul Republican a câștigat cele mai multe voturi electorale iar Hillary Clinton l-a sunat deja pentru a-l felicita pe noul președinte ales al SUA.

UPDATE 9:30 Trump a câștigat și în Arizona. Mai are nevoie doar de două voturi dar este preconizat să câștige și în Michigan și Pensylvannia, după numărarea a 90% din voturi.

UPDATE 9:28 Donald Trump va câștiga și în Wisconsin , care are zece voturi electorale. Trump are 254 de voturi.

UPDATE 9:20 Donald Trump a ajuns în mijlocul suporteriloe și se pregătește pentru a susține un discurs. Este însoțit de Chris Christie, guvernatorul din New Jersey și Rudy Giuliani, fostul primar al New York-ului.

UPDATE 9:13 Secțiile de votare din SUA s-au închis. Trump  este în continuare favorit.

UPDATE 9:04 John Podesta, șeful de campanie al lui Hillary Clinton a făcut o declarație în fața suporterilor și i-a rugat să meargă acasă și să aștepte rezultatele alegerilor. Podesta a spus că mai există încă patru state în care cursa electorală este una strânsă și mai există speranțe.

UPDATE 8:41 Donald Trump a câștigat cele trei voturi din Alaska și are 247 de voturi electorale. Potrivit CNN, Trump este în avantaj și în Michigan și Pennsylvania, stat care are 20 de voturi electorale.

UPDATE 8:00 Trump câștigă în Utah și cele șase voturi electorale ale statului. Trump conduce acum cu 244 de voturi electorale, față de Hillary Clinton care are 215 voturi electorale.

UPDATE 07:34 Hillary Clinton câștigă Nevada și cele șase voturi  ale statului în Colegiului Electoral.

UPDATE 07:11 Candidatul republican a câştigat şi statul Iowa, cu 6 voturi în Colegiul Electoral, ajungând astfel la 238 de voturi în Colegiul Electoral faţă de cele 209 ale candidatului democrat Hillary Clinton.

Conform CNN, în ceea ce priveşte votul popular, Donald Trump conduce cu 48,3% (51.472.736 de voturi), în timp ce Hillary Clinton are 47.2% (50.344.571 de voturi).

UPDATE 06:49 Statul Georgia este câştigat de candidatul republican Donald Trump, cu cele 16 voturi în Colegiul Electoral. Astfel, la nivel naţional, Donald Trump ajunge la 232 de voturi, fiind tot mai aproape de cele 270 de voturi necesare pentru a câştiga cursa electorală.

UPDATE 06:45 Hillary Clinton câştigă statul Washington, conform CNN, cu cele 12 voturi în Colegiul Electoral. AStfel, Clinton ajunge la nivel naţional la 209 voturi, însă Donald Trump conduce cu cele 216 voturi în Colegiul Electoral.

Recomandari