Doliu la Antena 3! Minciunile lui Kovesi au convins Comisia LIBE

0 62

Cititi ce spun acestia

„Nu este un vot foarte câștigător, pentru că patru voturi diferență față de 22 în Consiliu, pentru că au fost ne amintim că a fost 50 la 29, este o diferență suficient de mare. Știm bine în negocierea cu Consiliul puterea cea mai mare o are Consiliul”, a spus Maria Grapini la Antena 3. 

Laura Codruța Kovesi a primit cele mai multe voturi în comisia LIBE, și anume, 26 de voturi. Jean-François Bohnert a primit 22 de voturi și un vot Andres Ritter.

Controverse uriaşe după audierea Laurei Codruţa Kovesi la Bruxelles.

Fosta şefă a DNA este acuzată că a minţit în faţa membrilor comisiilor de libertăţi şi de control bugetar pe mai multe teme extrem de sensibile în România.

Printre acestea, colaborările DNA cu SRI în anchete penale şi numărul de achitări în dosarele Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În plenul celor două comisii, Laura Codruța Kovesi a susținut că achitările în instanță în dosarele DNA ar fi în realitate mult mai puține. Cifra uriașă din ultimul bilanț ar fi cauzată de schimbări ale legii. Complet fals.

Laura Codruța Kovesi a primit o lovitură, chiar în timpul ședinței, din partea unui europarlamentar. a fost întrebată cum explică cele două distincții primite din partea CIA. Un alt moment în care Kovesi a încercat să se eschiveze.

Pe lista omisiunilor și eschivelor lui Kovesi se numără și explicația sa privind demiterea de la șefia DNA. Ea a lăsat să se înțeleagă că fost dată afară de Curtea Constituțională, nu în urma evaluării făcute de ministrul Justiției. Mai mult, Kovesi s-a plâns că nu a avut șansa să se apere. Din nou, complet fals. Kovesi a dat explicații în fața CSM.

Votul decisiv pentru şefia Parchetului European are loc azi.

Peste câteva ore, comisia de libertăţi decide, prin vot, cine este propunerea pentru funcţia de procuror-şef european, din partea Parlamentului European.

Forul nu e însă singurul care decide. În paralel, şi Consiliul Uniunii Europene va da vot de încredere unuia dintre candidaţi. Săptămâna trecută, majoritatea voturilor din Consiliu a mers la candidatul francez.

Recomandari