Doliu în familia lui Ioan Cioabă! Fratele regelui romilor a murit după ce a fost infectat cu coronavirus

Durere fără margini în familia lui Ioan Cioabă, supranumit regele romilor, după ce noul coronavirus i-a răpit fratele și cumnata în aceeași zi în care au fost infectați. Cei doi s-au stins din viață la distanță de doar câteva ore, după cum a anunțat chiar Dorin Cioabă într-un interviu acordat la scurt timp după tragedie.

Fratele lui Ioan Cioabă, primul rege al romilor, răpus de coronavirus. Și soția sa a decedat

Revoltător este faptul că Gogu Mihuțescu nici măcar nu figura printre persoanele testate pozitiv cu COVID-19,fiind doar la stadiul de suspect. Cei doi soți fuseseră plecați timp de aproape trei săptămâni în Turcia, iar la întoarcere au început să manifeste simptome specifice noului tip de coronavirus.

Soția lui este confirmată cu coronavirus, încă de sâmbătă seara. A avut coronavirus și cadrele medicale care au dus-o vineri cu salvarea sunt acum în izolare. Ea a fost intubată, am stat câteva zile, am așteptat, am crezut că își revine, dar în final a decedat.

Între timp și sotul a fost internat, chiar cu o zi sau două înaintea femeii. Avea probleme medicale, făcea dializă. S-a agravat și starea lui și a murit luni. Era suspect”, a declarat Dorin Cioabă.

Regele Cioabă cere testarea tuturor romilor după moartea fratelui său

Totodată, regele romilor de pretutindeni a tras un puternic semnal de alarmă în privința gravității bolii cu care atât țara noastră, cât și întreaga lume se confruntă în momentul de față. Acesta le solicită autorităților să înceapă testarea de urgență a întregii comunități, pentru a evita producerea altor tragedii.

Doresc să informez pe această cale autoritățile și în special pe cei care gestionează această criză COVID-19 pentru că la Sibiu au început să apară focare de infecție cu acest virus. Sunt chiar câteva cazuri confirmate, iar vecinii din comunitatea de romi, pentru că este cunoscut faptul că romii locuiesc în anumite zone populate de ei și între ei nu există gard și sunt mai multe familii care locuiesc în aceeași curte, iar familiile sunt mai numeroase.

Aceste familii m-au sunat disperate pentru că au anunțat autoritățile despre faptul că unii dintre ei au simptome specifice covid, nu au fost contactați de nimeni în vederea efectuării unei anchete și mai ales că, în această dimineață (n.r. luni), în rândul comunității, o persoană chiar a decedat”, a transmis Dorin Cioabă.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More