Doi olandezi s-au îndrăgostit de România: Cei doi se vor căsători la o stână din Dealul Neagru unde martori le vor sta ciobanul și câinii carpatini

0 56

Ciobanii din România spun că în turmă trebuie să ai musai și o oaie neagră, că așa nu vin lupii” – asta e superstiția pe care a dezvăluit-o pentru bistriteanul.ro Ray Dorgelo , un olandez care s-a îndrăgostit de ținuturile din jurul Bistriței și care se va căsători cu aleasa sa la o stână din Dealul Negru.

Cei doi olandezi s-au stabilit în România în luna aprilie a acestui an și de atunci îl vizitează des pe ciobanul Vasile Voștinar de la o stână din Budacu de Jos. Ray Dorgelo este pasionat de câinii ciobănești carpatini, fapt pentru care a și intermediat a și intermediat un contract între cioban și o televiziune franceză care să realizeze un documentar la stână respectivă.

Fascinat de modul de viață al ciobanilor, de ținuturile sălbatice și de peisajele minunate, Ray, alături de logodnica sa, Jenny, au decis să se căsătorească la o stână din Dealul Negru, în compania câtorva prieteni din România și a familiilor care vor veni tocmai din Olanda. El a asigurat că la nuntă se va respecta tradiția românească și se va servi inclusiv țuică.

Cei doi olandezi s-au stabilit în satul Ocnița pentru că le place viața la țară, dar lucrează în Bistrița și sunt implicați în diverse proiecte, semn că vor rămâne mult timp în România.

Recomandari