Doi moguli media i-ar fi angajat pe israelienii care au spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi

0 45

Doi moguli media i-au angajat pe israelienii acuzaţi că au spionat-o pe şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, susţine HotNews.ro. Se pare că este vorba de moguli anchetaţi de procurorii DNA.

În acest moment, Dan Adamescu, Sebastian Ghiţă, Dan Voiculescu, Adrian Sârbu, Dan Diaconescu şi Sorin Ovidiu Vântu au toţi dosare la DNA, ultimii trei fiind deja condamnaţi, arată hotnews.ro. Fostul şef al ProTv, Adrian Sârbu, ne-a declarat că nu are nimic de-a face cu scandalul spionării Laurei Kovesi.
Reamintim că DIICOT a anunţat oficial, miercuri, 3 aprilie, că doi angajaţi ai firmei israeliene Black Cube au fost reţinut şi arestaţi preventiv sub acuzaţia că au încercat să o spioneze pe şefa DNA.

Cei doi israelini, arestaţi preventiv
Weiner Ron şi Geclowicz David au fost reţinuţi pe data de 3 aprilie de procurorii DIICOT, ei fiind arestaţi în aceeaşi zi pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.
Oficiali din Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au emis miercuri un comunicat de presă în care precizează de ce i-au reţinut Ron Weiner şi pe David Geclowicz în acest caz.
Astfel, Weiner este suspectat de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Pe Geclowicz, procurorii îl suspectează de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că pe parcursul lunii martie 2016, două persoane care ocupau poziţii de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv/Israel cât şi în Londra/UK, împreună cu mai mulţi angajaţi ai firmei, printre care şi cei doi inculpaţi, Weinwe Ron şi Geclowicz David au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii mai multor infracţiuni, respectiv infracţiuni de hărţuire şi infracţiuni informatice, constând în fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter ameninţător şi hărţuitor, producătoare de temeri, precum şi atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credenţialelor de acces şi ulterior compromiterii de conturi de poştă electronică, activităţi urmate de violarea secretului corespondenţei, copierea şi transferul fără drept a conţinutului acestora”, potrivit comunicatului emis de DIICOT.

Recomandari