Documente. În Teleorman, alegerile vor fi supervizate de o judecătoare al cărei soț lucrează în subordinea candidatului PSD

0 53

Documente. În Teleorman, alegerile vor fi supervizate de o judecătoare al cărei soț lucrează în subordinea candidatului PSD. Pe data de 28 martie, la Tribunalul Teleorman avea loc extragerea celor trei judecători care urmează să facă parte din Biroul Electoral Județean, al cărui rol este acela de a asigura că procesul electoral în județ se va desfășura corect. Două nume au ieșit în evidență: Gabriela Rotaru, al cărei soț este angajat chiar în subordinea candidatului PSD la alegerile europarlamentare, și Violeta Maidanuc, judecătoarea de la Tribunalul Teleorman care a decis că nu sunt motive pentru redeschiderea anchetei în dosarul Teldrum, dezvăluie G4Media.ro.

Extragerea a fost făcută chiar de către președintele Tribunalului Teleorman, Petrică Gudac, despre care presa județeană scrie de mulți ani că ar fi beneficiarul unei case construite de Teldrum.
Cazul judecătorului Gabriela Rotaru a ridicat încă de la început semne de întrebare. Partenerul de viață al acesteia este angajat în funcția de șef de serviciu la S.C. Administrația Străzilor, Construcții Edilitare SRL Alexandria SRL, societate aflată în subordinea Primăriei Alexandria. Rotaru Sorin Paul este, practic, subalternul unui candidat de pe lista PSD la alegerile europarlamentare, Augustin Ioan, actualmente viceprimar al orașului Alexandria. Acesta a fost secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

Până pe data de 30 martie s-au putut face contestații la Biroul Electoral Central cu privire la eventuale probleme în modul de formare și în componența Biroului Electoral Județean Teleorman. Pe data de 30 martie, Aurel Fierăscu, membru și candidat al Partidului PLUS în Teleorman, a depus la Biroul Electoral Central o sesizare în sensul celor scrise mai sus. În cuprinsul ei se arată că soțul judecătoarei Gabriela Rotaru se află în „relații de subordonare” cu candidatul PSD, Augustin Ioan. Mai mult, contestatorul consideră că, date fiind relațiile de serviciu dintre soțul Gabrielei Rotaru și viceprimarul Ioan Augustin (viitor candidat PSD la europarlamentare) “deciziile pe care aceasta ar trebui să le ia în calitate de președinte al Biroului Electoral Județean ar putea fi afectate de rațiuni subiective, iar funcția de președinte al Biroului Electoral Județean impune o anumită conduită, un maxim grad de obiectivitate și lipsa oricăror dubii cu privire la echidistanța față de candidați.”

În ciuda acestei sesizări, Biroul Electoral Central a respins ca inadmisibilă contestația formulate de Aurel Fierăscu împotriva desemnării Gabrielei Rotaru în funcția de președinte al Biroului Electoral Județean.


Recomandari