Doctorul Virgil Musta, despre al doilea val de infecţii: “Ar putea fi şi într-o săptămână!”

Medicul Virgil Musta, cel care a vindecat peste 400 de pacienţi de COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, trage un semnal de alarmă vis-a-vis de un eventual efect al măsurilor de relaxare luate de autorităţi după 15 mai.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Doctorul Virgil Musta, despre al doilea val de infecţii: “Ar putea fi şi într-o săptămână!”

El a avertizat că un nou val de infectări ar putea lovi România foarte curând, poate chiar săptămâna viitoare:

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Eu cred că va fi acest al doilea val dupa vreo săptămănă, când încep să se vadă primele semne de la relaxare, după care vedem, în funcţie de cum evoluează boala, cum mergem mai departe.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Şi de acum încolo transmiterea va fi comunitară pentru că transmiterea comunitară înseamnă că virusul există deja în populaţie.

Sunt forme asimptomatice, forme uşoare, sunt oameni care, fără să ştie sunt contaminaţi, dau mai departe boala”, a spus Virgil Musta, pentru opiniatimisoarei.ro.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Cristian Tudor Popescu a făcut praf discursul lui Orban: "A încheiat cu o erecţie a degetului gros în sus"
  • Cum şi-a fracturat Dennis Rodman „micul Dennis”. De trei ori! Ce tatuaj indecent îi acoperă spatele și relația controversată cu Madonna
  • Gigi Becali, o nouă declarație uluitoare: „Dacă se duc o mie de bolnavi de coronavirus și se împărtășesc curat, mă duc și eu”
  • Un cunoscut medic român îi atacă pe cei care nu cred că noul coronavirus e un pericol real: „Voi sunteți cei mai deștepți din galaxie”
  • FABULOS! A câștigat peste 600 de milioane în plină criză. Incredibil pe ce a putut miza…

“Sunt persoane care au fost bolnave şi care au anticorpi şi care pot fi mult mai relaxate, faţă de alţii care, dacă nu respectă aceste reguli, se vor îmbolnavi”

Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara a făcut un apel de prodenţă şi înţelepciune populaţiei:

“Fiecare trebuie să evalueze riscurile, şi, dacă face parte din categoria persoanelor cu risc crescut, de peste 65 de ani şi cu patologii asociate severe, e bine să fie mult mai precaut.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Această relaxare să o facă treptat, să respecte în continuare regulile de bază, de distanţare socială de 1,5 metri şi purtarea măştii şi spălatul cât se poate de des pe mâini. În rest, sunt persoane care au fost bolnave şi care au anticorpi şi care pot fi mult mai relaxate, faţă de alţii care, dacă nu respectă aceste reguli, se vor îmbolnavi.

Important este să nu ne îmbolnăvim toţi deodată, pentru că în momentul acela nu vom mai face faţa ca spital şi atunci nu vor beneficia de terapiile necesare pentru patologia respective”, a mai spus Virgil Musta.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More