Doctore, esti un erou! A refuzat ofertele si banii de-afara pentru a-i face pe mii de copii sa-si ridice ochii din pamant si sa mearga

0 61
Nenea doctoru’. Asa il striga pacientii pe cel care in 30 de ani de activitate a operat peste 12.600 de copii.
Este profesorul Gheorghe Burnei, medicul ortoped care n-a plecat printre straini cand a vazut lacrimile de pe obrajii micutilor pacienti. A ramas in Romania ca sa-i trateze.
A operat pana acum peste 12.600 de copii. Tumori osoase maligne, scolioze congenitale, malformatii ale picioarelor, traumatisme provocate de accidente de masina. In sala de operatie, profesorul tine pe perete o icoana. „Din 1990 este icoana care ne supravegheaza pe noi la toate interventiile„, a spus profesorul.
Gheorghe Burnei are 59 de ani, din care multi in sala de operatie si prin saloanele spitalui. Nu e de fier si recunoaste ca au fost momente in care oboseala l-a doborat.
Insa, nu are timp de oboseala. Cand nu este in operatie, este prin saloane sa isi vada pacientii. Pentru ei a refuzat sa plece din tara. Desi ocazii a avut destule pentru salarii foarte mari.
„Toti pacientii ma rugau plangand sa nu plec. N-am stiut pana in acel moment ca ma leaga un sentiment atat de puternic de pacient„, a spus profesorul Gheorghe Burnei.
Asa ca Nenea Doctoru’ , asa cum ii spun pacientii, ramane sa salveze vieti in Romania. In plus, vrea ca specialitatea sa, ortopedie pediatrica, sa fie recunoscuta de Ministerul Sanatatii.

– See more at: http://www.secretele.com/2016/05/doctore-esti-un-erou-refuzat-ofertele.html#sthash.wCtyhdyt.dpuf

Recomandari