DNA il spulbera pe Dorneanu. Din cauza CCR s-au clasat dosare cu prejudicii de 3,5 miliarde de euro, 10,3 milioane de dolari si 1,8 miliarde lei

Avand in vedere ultimele aparitii publice ale unor judecatori, membri ai Curtii Constitutionale a Romaniei si comentariile acestora la adresa Directiei Nationale Anticoruptie si a procurorului sef al acestei Directii, Biroul de presa al Directiei Nationale Anticoruptie aduce la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

– procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, inclusiv procurorul sef al Directiei, nu au comentat, contestat sau calificat in vreun fel activitatea Curtii Constitutionale a Romaniei si deciziile acesteia.

– in aparitiile publice, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, la intrebarea unor jurnalisti, a identificat unele cauze care au dus la reducerea activitatii Directiei Nationale Anticoruptie, in ultimii ani. Printre aceste cauze, au fost enumerate neocuparea unor posturi de procurori cu functii de conducere si executie, plecarea unor procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, ca urmare a cresterii vechimii necesare numirii in functia de procuror al Directiei Nationale Anticoruptie de la 6 la 10 ani, scaderea numarului de sesizari din partea institutiilor statului sau a persoanelor fizice/juridice private, reducerea competentei materiale a Directiei etc.

In acelasi context, in cadrul unui interviu, cu precizarea, in mod expres, a faptului ca nu se ataca si ca se respecta deciziile Curtii Constitutionale, au fost identificate drept cauza a scaderii numarului de dosare trimise in judecata unele decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei, cum ar fi cea care a dus la dezincriminarea partiala a infractiunii de abuz in serviciu.

O dovada clara a respectarii si aplicarii deciziilor Curtii Constitutionale a Romaniei de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sunt si cele 801 solutii de clasare dispuse in dosare cu prejudicii reclamate de 1.847.112.887 de lei, 3.558.434.206 de euro si 10.340.800 de dolari.

Totodata, precizam ca Directia Nationala Anticoruptie, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, nu au folosit ca instrument al comunicarii publice atacurile la persoana si nu vor face acest lucru si asigura cetatenii ca lupta anticoruptie la nivel inalt va continua, in cadrul legal existent.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More