Dimineaţă la catedră, după-amiază la tarabă. Lecţia de viaţă a unei profesoare de biologie

0 24

O profesoră de biologie din Beclean, Bistriţa, s-a obişnuit să îşi împartă viaţa între activitatea de la catedră şi cea de agricultor şi de pieţar. Ligia Mureşan cultivă legume şi verdeţuri pe care ulterior le vinde în Piaţa Deceban, la tarabă. Potrivit bistriteanul.ro, de mai bine de 15 ani, Ligia Mureșan se împarte între catedră și grădină. Aceasta predă biologie la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean, iar timpul liber și-l petrece printre legume și verdețuri.

„Totul e din producție proprie, de la Florești. La noi e o tradiție cultivarea legumelor. Așa cultivă toți oamenii, indiferent de profesia pe care o au. Majoritatea sunt oameni care muncesc și trăiesc din agricultură. Așa e tradiția satului”, spune Ligia Mureșan.

„Pentru mine e un echilibru. La catedră am o muncă psihică, iar aici e muncă fizică și îmi echilibrez puțin și organismul. Așa mă mențin și fizic. Atâta timp cât ești sănătos, e păcat să stai. Trebuie să fii activ, pentru că mișcarea înseamnă viață,” precizează cu convingere dascălul.

Recomandari