Dezvăluirile unui fost lider PSD: „Dragnea are un plan de subjugare a Justiţiei acceptat de baroni”

0 43

Fostul lider PSD Aurelia Cristea, care a demisionat recent din partid, a făcut o dezvăluire şocantă presei: „Dragnea are un plan de subjugare a Justiţiei acceptat de majoritatea liderilor“

Fost ministru şi parlamentar PSD, cu o experienţă de 20 de ani la toate nivelurile din partid, clujeanca Aurelia Cristea, iniţiatoarea legii antifumat, susţine că Liviu Dragnea are un plan de subjugare a Justiţiei, care este acceptat de majoritatea liderilor social-democraţi, unii din cauza problemelor pe care le au cu legea, alţii respectând principiul unităţii de partid.

„Într-un astfel de moment, cred că avem fiecare datoria morală să nu rămânem indiferenţi. Iar eu nu pot acorda girul meu, chiar din calitatea de membru, unui grup infracţional aflat vremelnic în fruntea PSD şi, din păcate, al ţării”, a scris Aurelia Cristea în demisia din PSD pe care a postat-o pe pagina ei de Facebook pe 1 februarie, după ce Guvernul Grindeanu a emis Ordonanţa de modificare a Codurilor Penale.
Într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul”, Cristea a vorbit despre planul lui Dragnea de „subjugare” a Justiţiei, atmosfera din partid, „marţea neagră” şi modul în care conduce Liviu Dragnea PSD-ul.
Ce se întâmplă în acest moment în PSD? Au existat câţiva lideri care s-au opus deschis Ordonanţelor propuse de Guvern, ce face însă restul partidului?
În PSD acuma e o dictatură. Dictatura Dragnea. Cine nu este de acord cu ceea ce spune Liviu Dragnea şi câteva slugi din jurul lui este dat afară. Dacă nu se va ridica un grup suficient de puternic de lideri din rândul celor care sunt astăzi lideri, dintre cei care au adus voturi pentru partid, atunci nu e nicio şansă ca Dragnea să nu-şi pună în aplicare tot planul de subjugare a justiţiei, pentru că acesta este planul, ca justiţia să fie la mâna lor.

În momentul acesta, credeţi că sunt mulţi lideri în PSD de acord cu planul acesta de „subjugare” a Justiţiei?

Sunt multe voci în PSD care îşi doresc ca Justiţia să nu mai poată aresta, să nu mai poată să cerceteze în special în ceea ce priveşte deciziile administrative, deciziile în plan local cu privire la cheltuirea banului public, pentru că acolo sunt cele mai mari probleme. Foarte mulţi s-au plâns că ei nu pot să mai facă nimic, nu pot să mai facă proiecte pentru că vine DNA-ul şi-i leagă sau vine Curtea de Conturi şi pe urmă se face sesizare la DNA. Atunci e foarte clar planul de a face ca lucurile să funcţioneze în maniera în care să nu se poată cerceta sau să se cerceteze mult mai greoi, astfel încât să nu se mai ajungă la ei. De altfel, dezincriminarea abuzului în serviciu şi a conflictului de interese au ca scop să funcţioneze o reţea de utilizare şi sifonare a banului public care a funcţionat în ultimii 20 de ani şi vedem România este în ce situaţie este.

Cel mai trist este că au înşelat încrederea oamenilor în spatele unui plan de guvernare ambiţios, cu măsuri economice foarte bune, au ascuns această posiblitate de sifonare a banilor extraordinar de bine mascată. Nu vreau să acuz niciun om de bună credinţă din PSD, sunt foarte mulţi foşti colegi de-ai mei de bună credinţă, primari, consilieri locali sau judeţeni care doresc să-şi facă treaba corect. Unitatea de partid este mai importantă întotdeauna în PSD şi acest lucru nu e rău, dar când vezi că se derapează şi că, practic, girezi o gaşcă de hoţi şi de infractori, trebuie să te delimitezi şi să nu pui în joc viitorul copiilor tăi.
Recomandari