Ce jigodii! Mai mulţi şoferi de TIR se plâng că au fost jefuiţi de doi români care se dădeau poliţişti

0 24

Doi români au fost arestaţi în Austria după ce s-au dat drept poliţişti şi au obţinut o sumă uriaşă de la şoferii de TIR pe care îi opreau pe autostradă.

Potrivit jurnaliştilor austrieci de la noen.at, cei doi români în vârstă de 34, respectiv 48 de ani, au operat timp de 4 luni pe autostrada A1 din Austria, timp în care au oprit numeroşi şoferi de TIR şi percepeau diverse sume de bani de la aceştia pentru a-i lăsa să îşi continue drumul.

Autoritățile austriece susțin  că, în doar 4 luni, cei doi au strâns 64.000 de euro.

Românii – de 34 și 48 de ani – vizau în special șoferi de TIR-uri care transportau autoturisme. Pe timpul falselor controale, șoferilor li se cerea să plătească diverse sume de bani pentru a-și putea continua drumul.

Polițiștii austrieci autentici din Amstetten au observat sâmbătă, 4 noiembrie, autoturismul românilor tras în fața unui TIR care transporta autoturisme și era parcat pe banda de urgență.

Având suspiciuni, au decis să verifice ce se întâmplă. Bărbatul de 48 de ani a recunoscut că a luat bani de la mai mulții șoferi începând din iunie.Românii au fost arestați, urmând să fie prezentați judecătorilor.Observator.tv

Recomandari