DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Liviu Dragnea I-A DAT lui Sebastian Ghiță 46 MILIOANE de EURO din Cadastru. Banii au mers în conturile firmelor fostului deputat

0 29

Instituția care a trimis cei mai mulți bani în conturile firmelor lui Sebastian Ghiță este Agenția Națională de Cadastru, aproximativ 55 milioane de euro.

Din această sumă, 46 de milioane de euro au fost încasate cu girul lui Liviu Dragnea pe când era ministrul al Dezvoltării Regionale, conform România Liberă.

Banii pe care Ghiță i-a luat de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate imobiliară s-au dus în conturile firmelor Asesoft, Teamnet și XOR-IT, toate deținute într-un fel sau altul de fostul deputat până de curând.

2007, anul marilor începuturi 

Tot în perioada când Sebastian Ghiță începea să facă afaceri cu Cadastrul debutau și operațiunile de vămuire, de către acesta, a contractelor IT scoase la licitație de instituțiile statului. Conform DNA, patronii unor firme ar fi acceptat să-i plătească lui Ghiță o „taxă de protecție“ pentru a câștiga contractele sau pentru ca acestea să se deruleze în bune condiții. Adică să-și primească la timp banii de la stat. Motivul: Sebastian Ghiță era unul dintre cei mai influenți afaceriști, protejat la cel mai înalt nivel.

A nășit și miruit pe toată lumea, în funcție de interesele sale. De exemplu, în anul 2006 a fost nașul de cununie al lui Codruț Șereș, ministrul Economiei și Comerțului în Guvernul Tări-ceanu. Procurorii anticorupție susțin că de prin 2007 Ghiță se lăuda că are influență asupra unor miniștri, cum ar fi Zsolt -Nagy și Valerian Vreme de la Comunicații, Eugen Nicolăescu şi Nicolae Bănicioiu – Sănătate, directorul CNAS, Doru Bădescu, directorul general al APIA, Doru Nechiti. Dar și asupra fostului premier Victor Viorel Ponta.

Sebastian Ghiță – un personaj care, până nu demult, se putea lăuda cu protecția celor mai înalți demnitari români. Inclusiv a șefi lor serviciilor secrete, alături de care își petrecea vacanțele.

Azi, se află într-o închisoare din Serbia, în așteptarea extrădării. Acuzațiile împotriva lui sunt deocamdată minore în comparație cu anvergura caracatiței economice pe care a coordonat-o.

Recomandari