DEZVĂLUIRI. Americanii i-au oferit lui Nicolae Ceaușescu azil politic în 1989

0 8
Americanii au solicitat și i-au oferit lui Nicolae Ceausescu azil politic in 1989. Este doar una dintre informațiile furnizate de invitații lui Octavian Hoandră în emisiunea „Realitatea Românească” în cadrul căreia au dezbătut și rolul pe care l-a avut KGB-ul în înlăturarea fostului dictator.

Nicolae Ceauşescu era informat punctual despre ce urma să se discute la întâlnirea de la Malta, dintre Gorbaciov şi preşedintele american, George Bush. Cel puţin asta susţine colonelul Filip Teodorescu. El este convins că şi evenimentele din România erau pregătite dinainte.

Iar despre ce urma să se discute la Malta, Ceauşescu a fost informat înainte de a se întâlni cei doi. Deci a fost informat exact ce urma, pe puncte şi există nota de informare, s-a păstrat. Probabil că e pe la CNSAS. A fost şi publicată. Nu se putea plânge Ceauşescu şi ceilalţi din jurul lui că nu a fost informat cu ce urma să se întâmple în România. Totul a fost pregătit şi convenit”, a declarat colonelul în rezervă Filip Teodorescu.

„România trebuie să scape la urma urmei de aceasta povară a evenimentelor din decembrie 89. Şi o putem afla foarte uşor. Nu sunt de acord cu declaraţiile fostului preşedinte Ion Iliescu care spunea că Revoluţia română e aşa, un fel de ucidere a lui Kennedy şi că totul trebuie îngropat. S-au făcut eforturi considerabile ca acest dosar al Revoluţiei să fie îngropat definitiv. CEDO a hotărât foarte clar că crimele împotriva umanităţii nu se pot prescrie şi România va trebui să dea un răspuns”, a spus scriitorul şi jurnalistul Florian Bichir.

Potrivit acestuia, este necesară o hotărâre a statului român în care să spună foarte clar tot ce s-a petrecut în decembrie 1989, de la primul glonţ tras şi până la ultimul, cui aparţin.

Acum că ancheta în dosarul Revoluţiei a fost extinsă, se aşteaptă un răspuns clar. Iar documentele din dosar trebuie păstrate pentru valoarea istorică pe care o au, susţine generalul Dan Voinea.

„Pân în prezent nimeni nu a numărat măcar victimele comunismului. Nu a făcut nimic să dea un răpsuns. În ce priveşte redeschiderea dosarelor, e importantă pentru victimele care vor să îşi găseasca dreptatea. Dimensiunile crimei din 89 trebuie demascate şi să devină publice, ca fiecare istoric să îşi ia ce are nevoie”, a explicat generalul Dan Voinea.

Recomandari