Am devenit slugi în propria țară și în loc să ne unim, ne urâm și dezbinăm

0 46

După 26 de ani de așa zisă democrație, am devenit slugi în propria țară, astfel că milioane de români au ajuns să-l regrete pe Ceaușescu. Ne-au dezbinat, ne-au învrăjbit și ne-au stăpânit, iar acum ne manipulează după bunul plac.

Românii sunt atât de dezbinați încât nu sunt în stare nici să iasă în stradă și să-și ceară drepturile, să se opună abuzurilor comise de politicieni și instituțiile statului.

Grecii dau foc la țară pentru că le-au umblat la salarii și că nu mai sunt finanțați de Uniunea Europeană, iar noi, stăm acasă și cu pensii micșorate, și cu salarii tăiate, și cu spitale și școli închise.

Grecii ies în stradă cu miile în fiecare zi să-și ceară drepturile și nu trăiesc în sărăcia din România. Ei sunt uniți, și împreună reușesc să-și construiască o viață mai bună.

Noi, românii doar ne plângem de milă, de văietăm că e viața grea, dar nu facem nimic pentru a o schimba.

Ne plângem și atât. Așteptăm ca altcineva să se lupte pentru noi, să facă ceva. Noi tot timpul punem placa cu ”nu am timp”, ”sunt ocupat”. S-ar putea ca atunci când vom avea timp să nu ne mai fie de folos la nimic. S-ar putea ca peste câțiva ani, dacă în continuare vom gira pe aceeași oameni, să fim slugi în propria țară.

Știm doar să distrugem și să nu punem nimic în loc. Doar ne vărsăm ura peste tot, ne plângem de viața grea dar nu mișcăm un deget ca să schimbăm ceva. Așteptăm ca altul sau alții să facă ceva și pentru noi. Ne dăm tot timpul ocupați și fugim de responsabilitate. Nu ne asumăm nimic, ne vindem pe un litru de ulei și un kilogram de făină, iar patru ani de zile ne văietăm că nu avem ce mânca.

Vinovați de situația în care ne aflăm ca popor, o avem noi toți, românii, care prin indolență, nepăsare, ignoranță, lipsa de acțiune, am permis fie și tacit, ca toate aceste nedreptăți să ni se întâmple.

Veșnica problemă cu banii. Nu sunt bani pentru noi cei mulți, căci ei, cei puțini, au cheltuieli și nevoi mari. Iar noi, ăștia mulți, putem să trăim și de pe azi pe mâine. Ei în schimb, se lăfăie în lux pe banii românilor.

Persoanele fericite nu au tot ce este mai bun din tot, doar profită la maxim de ceea ce stă în drumul lor.

Dacă nu te trezim la realitate, s-ar putea să fie prea târziu atât pentru noi ca români, cât și pentru țara noastră.

După tragedia din Colectiv românii, mai ales tinerii au ieșit în stradă și au cerut partide noi, oameni noi, fețe noi. La gunoi cu actuala clasă politică strigau din toți plămânii. Dumnezeu le-a auzit dorințele arzătoare, au apărut partide noi, printre care și Noua Românie. Partid născut cu înainte cu opt luni de acea cumplită tragedie. Partid născut din speranțe, durere, nedreptate și dorința de mai bine. Însă tinerii nu se înghesuie să pună umărul la dezvoltarea unui proiect curat și util nouă tuturor românilor. Se dau veșnic ocupați, sunt neserioși, fug de răspundere.

Cum oare să poți schimba ceva în România dacă nu te implici? Cum oare să scăpăm de actuala clasă politică pe care toți o blamăm și o etichetăm drept coruptă? Cum să faci toate aceste lucruri dacă atunci când ți se oferă șansa să faci toate astea, refuzi să te implici. Români, doar uniți putem construi o Nouă Românie.

Recomandari