“Descoperirea” serviciului secret german: “Ne-am înșelat. ISIS s-a folosit de refugiați pentru a intra în țară. Situația este foarte gravă”

0 16

Șeful Serviciului Secret German – BfV – a recunoscut că printer sutele de mii de refugiați veniți din Orientul Mijlociu în europa se află numeroși teroriști ai grupării Stat Islamic.

După ce Germania a fost lovită de mai multe atacuri în urlima săptămână, Hans-Georg Maassen a catalogat situația securității interne ca fiind „foarte gravă”.

„Am crezut că ei nu au nevoie să își infiltreze oamenii printre refugiați, dar au făcut-o”, recunoaște acum șeful BfV, conform DW.

Cu atât mai grav este faptul că 70% dintre refugiații ajunși în Germania nu au pașaport valid și au fost înregistrați în baza informațiilor pe care le-au oferit ei, deseori identități false.

„ISIS nu numai că se folosește de refugiați pentru a intra în țară. Islamiștii radicali din Germania încearcă în mod activ să îi atragă de partea lor pe nou-veniți. Avem cunoștință de peste 300 de tentative ale islamiștilor de a recruta refugiați”, a adăugat acesta.

De curând, ISIS a menționat Berlinul ca potențială țintă.

Recomandari