Descinderi DNA și DIICOT la sediul Tarom! Un pilot s-a plâns de felul în care este condusă compania

Descinderi DNA și DIICOT la sediul Tarom! Procurorii au luat cu asalt sediul companiei de aviație în urma scandalului declanșat prin demiterea Mădălinei Mezei de la conducere. vă readucem aminte că la puțin timp după ce a fost pusă pe liber din funcţia de director general al companiei aeriene TAROM, Mădălina Mezei l-a acuzat pe ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, în termeni duri.

Descinderi DNA și DIICOT la sediul Tarom!

Aceasta a spus că ministrul i-ar fi cerut să țină la sol mai multe avioane în ziua moțiunii de cenzură, astfel încât unii parlamentari să nu poată ajungă la București pentru votul din Parlament. Pe fir a intrat și Direcția Națională Anticorupție, care a chemat-o de urgență pe Mezei pentru a da declarații în calitate de martor într-un dosar deschis de procurori pe această temă. Culmea, la câteva zile și premierul demis Viorica Dăncilă a luat măsuri.

Viorica Dăncilă a dispus trimiterea Corpului de control al prim-ministrului la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA, „în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media”. Cum rezultatul nu se știe și dinspre Tarom continuau să apară noi informații, cele două instituții au mers în control și ele.

Descinderi DNA și DIICOT la sediul Tarom! Tarom
Un pilot s-a plâns de condițiile din Tarom. Sursa foto – facebook

Un pilot s-a plâns de felul în care este condusă compania

De remarcat că descinderile procurorilor vin în ziua în care o scrisoare semnată de pilotul Valentin Gvinda a scos la iveală principalele probleme cu care se confruntă compania aeriană. În scrisoare, pilotul trage un semnal de alarmă și sesizează Consiliul de Administratie că TAROM se confruntă cu un personal subdimensionat care ar putea duce la producerea unor evenimente aviatice majore.

Același pilot a scris că pierderile estimate ale companiei pe 2019 sunt, de fapt, duble. Acesta a fost, de altfel, momentul în care cei de la DNA ar fi intrat pe fir în ceea ce privește achiziția unor avioane.

Articolul Descinderi DNA și DIICOT la sediul Tarom! Un pilot s-a plâns de felul în care este condusă compania apare prima dată în Stiri Mondene.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More