link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link „Deranjez? Sunt Francisc!” O familie de români ortodocși din Ostia, vizitată de Papă! – loon.ro

„Deranjez? Sunt Francisc!” O familie de români ortodocși din Ostia, vizitată de Papă!

0 29

Cum ai reacționa dacă la ușa apartamentului în care locuiești ar bate chiar Papa Francisc? O familie de români care locuiește în Ostia a trecut de faza în care să-și imagineze o astfel de întâmplare, pentru că li s-a întâmplat cu adevărat!

„Vineri, 19 mai, în cursul după-amiezii, papa a ieșit din Vatican, luând drumul localității Ostia, din apropierea Romei, pentru a oferi rezidenților de la periferia Romei un semn de apropiere. Pontiful a decis să meargă din casă în casă pentru a le binecuvânta locuințele, după cum face parohul în timpul pascal”, informează Radio Vatican.

Înainte cu două zile părintele Plinio Poncina, de la una dintre parohiile din zonă, a pus, ca de obicei, un anunț pe ușa clădirii de locuințe sociale, anunțând familiile că va trece pentru a le vizita și binecuvânta. Tradiționala binecuvântare de „Vinerea milostivirii”. Au fost vizitate două blocuri. Papa a sunat la sonerie, așteptând pe palier.

“Unele persoane erau atât de uimite încât s-au apropiat atât de mult încât aproape îl atingeau. Era multă veselie, prospețime, o întâlnire fără filtre. O vizită pastorală foarte sinceră”, a povestit la Il Messaggero monseniorul Fisichella, potrivit site-ului gazetaromaneasca.ro.

Suveranul Pontif le-a făcut cadou tuturor un rozariu, s-a rugat cu ei, a pus întrebări, s-a interesat de viețile familiilor.

Recomandari