„Deputatul mitraliera” vrea sa legalizeze traficul de influenta

0 21

Deputatul PSD Catalin Radulescu a initiat un proiect de lege prin care parlamentarii sa poata intermedia relatia dintre oamenii de afaceri si primari sau membri ai Guvernului, fara a fi acuzati de trafic de influenta.

Proiectul de lege initiat de Catalin Radulescu prevede modificarea Legii 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, scrie pressone.ro. Mai exact, acesta a propus amendarea articolului 37 prin adaugarea urmatorului alineat: „In baza mandatului reprezentativ, deputatii si senatorii trebuie sa actioneze in interesul poporului, putand astfel sa intermedieze in orice mod, fara a pretinde sau primi bani sau alte foloase materiale, relatia dintre cetateni si organele administratiei publice centrale si locale si serviciile si directiile din subordinea acestora, relatia dintre alesii locali si autoritatile publice centrale, dar si dintre potentialii investitori si autoritatile publice locale”.

Intermedierea legaturilor dintre oameni de afaceri si autoritatile locale nu intra in sarcina parlamentarilor, ba chiar este asimilata traficului de influenta in anumite conditii.

Proiectul de lege este sustinut de parlamentari de la PSD, ALDE, USR, UDMR, PMP, dar si de neafiliati. Pe lista nu apar Liviu Dragnea, Florin Iordache sau Mihai Tudose.

Catalin Radulescu se afla la al treilea mandat de parlamentar. Acesta a devenit cunoscut in timpul protestelor din primavara acestui an, atunci cand a declarat ca are acasa o mitraliera AKM, cu care poate sa iasa in strada si „sa traga imediat”. In urma declaratiilor, acesta a fost pus sub acuzare de catre Parchetul General, care ar fi descoperit in casa lui arme detinute ilegal.
Sursa foto: Agerpres / Cristian Nistor

Recomandari