Deputatul ”Mitralieră” anunță cine le-a dat valiza cu documente celor de la Rise Project

0 40

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat că apariția valizei cu documente Tel Drum ar fi o încercare a unor oameni „asociati cu Securitatea” de a crea un eveniment înaintea CEx de luni al partidului, referindu-se la unii puciști din interiorul formațiunii, scrie Aktual24.

Ceea ce el și ceilalți acoliți ai lui Dragnea nu înțeleg este faptul că nu interesează pe nimeni de unde a apărut valiza. Toți ne dorim să aflăm ce informații conține valiza de l-a făcut pe Dragnea să dispară din peisaj.

„Cred că este o încercare a unor indivizi asociați cu Securitatea de a produce un fel de eveniment înainte de CEx, și când mă refer la asta, mă refer la probabil unii dintre puciștii din partidul nostru. Adică apariția unor astfel de prostii cu o zi înainte de CEx este foarte clară, este exact modelul securist, apare o chestie ca să mai pui greutate împotriva președintelui partidului.

Toate anchetele s-au făcut până acum de procurori și eu nu cred în așa ceva, nu cred în primul rând în legătura președintelui Dragnea cu o companie de construcții, ce treabă are? Toți președinții de Consilii Județene au în județele lor 5-7, 1-2 companii de construcții, asta nu înseamnă că ei sunt proprietarii companiilor de constructii”, a declarat, duminică seară, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, citat de Mediafax.

Social-democratul a spus că valiza cu informații din interiorul companiei Tel Drum nu va influența mersul ședinței de luni a CExN.

„Sunt niște prostii lucrurile acestea, adică se plimbă un țăran pe planeta Marte, pe ogor, și pe ogor dintr-o dată a apărut o valiză. Deci nici pe vremea lui Caragiale și a lui Sadoveanu… e o nuvelă slabă de tot, adică dacă cineva dorea să facă dispărute niște documente închipuiți-vă că nu le arunca pe ogorul patriei, în Teleorman. Deci mi se pare o prostie, o făcătură securistica clară, care nu are niciun fel de influență în deciziile pe care noi, partidul, le vom lua mâine în CEx”, a declarat deputatul PSD.

Întrebat dacă, în opinia sa, puciștii din PSD sunt implicați în acțiunile pe care le-a descris, Rădulescu a răspuns afirmativ.

„Eu așa cred, adică cred că cei care sunt afiliați unor oameni din Securitate, adică din SRI mai precis, au scos tot felul de chestii de genul acesta acum tocmai ca să mai pună o piatră grea împotriva președintelui Dragnea crezând că mâine lucrurile se vor întoarce. Nu se vor întoarce, pentru că lucrurile trebuie transate, noi nu putem să mergem la nesfârșit cu scandaluri, cu agende pe care ni le fac ei, cu ieșiri publice, cu denigrări, pentru că avem lucruri de făcut și pe care le facem în fiecare săptămână și românii nu le cunosc din cauza lor. Ne despărțim, asta e viața, fiecare cu treabă lui și cu drumul lui. Dar nu putem să stăm în continuare cu niște indivizi care nu-și doresc un singur lucru, să ia locul președintelui Dragnea și să conducă ei partidul”, a spus Rădulescu.

Social-democratul nu a vrut să-i numească pe puciștii din PSD la care se referă. „Ii știți bine, nu-i mai luăm de la capăt care sunt puciștii. Îi cunoaște toată lumea”, a spus acesta.

Chestionat dacă sunt semnatarii scrisorii anti-Dragnea, Rădulescu a răspuns: „Pai, alții care? Aia sunt, eu nu am văzut altii”.

O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, ajunsă pe mâna celor de la Rise Project.

Rise Project a anunțat că va începe să publice, de săptămâna aceasta, o serie de articole bazate pe mii de documente financiare, înregistrări, poze despre Tel Drum, dar și aspecte personale despre membrii și partenerii corporației, generic grupate sub numele #Teleormanleaks.

Potrivit RISE Project, valiza ar conține, printre altele, un hard negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, pe care s-ar afla 14.800 de foto și video de la evenimentele companiei cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții. De asemenea, în valiză se mai află o tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș, care conține peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie și agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: „Basescu”, „Hrebe”, „Dancila”, „Banicioiu”, „Pieleanu” etc. Unul se remarcă, scris cu pauză între majuscule: „L I V I U”.

Recomandari