Dementar la Antena 3! Renate Weber a aflat „pe surse” că „într-o ședință a Colegiului Comisarilor s-a discutat posibilitatea de a le recomanda contracandidaților Codruței Kovesi să se retragă”

0 4

Europarlamentarul ALDE Renate Weber spune că într-o ședință a comisarilor europeni s-a discutat posibilitatea de a le recomanda contracandidaților Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror șef european să se retragă. Informația i-a parvenit „pe surse”. „Nu pot să vă spun decât că știu pe surse că într-o ședință a Colegiului Comisarilor s-a discutat posibilitatea de a le recomanda contracandidaților Codruței Kovesi să se retragă. Atât. Eu nu știu dacă s-ar putea retrage, asta urmează să vedem în zilele următoare, dacă oamenii vin la audierea organizată pe 26 înseamnă că nu se retragă. Deși, sigur, retragerea se mai poate face și după aceea. S-a discutat posibilitatea de a li se recomanda să se retragă. Asta pentru că nu statele pot să îi retragă, fiindcă ei nu sunt candidații statelor, candidaturile sunt individuale”, a declarat Weber pentru Republica.ro. Afirmația a fost făcută inițial dumină seara, la Antena 3.

Potrivit europarlamentarului ALDE, ar exista la nivel UE o intenție de a-i netezi fostei șefe a DNA calea spre conducerea Parchetului European. „Am publicat inclusiv pe Facebook analize în care am demonstrat că, mai multe luări de poziție și măsuri de la invelul Comisiei Europene indicau o dorința de a nu lega numele doamnei Kovesi de absolut niciun scandal din România. Persoana care totuși semnează niște protocoale secrete cu SRI, care își transformă procurorii din subordinea sa în subordonați ai unui serviciu de informații nici măcar nu este vreodată pomenită. Mie asta îmi spune, într-adevăr, că există o dorință de a o proteja pe dna Kovesi. De ce ar vrea cineva să o protejeze dacă nu spre a-i netezi drumul spre această poziție? Sunt strict analize pe baza mai multor lucruri pe care le-am văzut de-a lungul timpului”, a spus Renate Weber. În opinia acesteia, „poziția personală a dnei Kovesi ar vulnerabiliza instituția care este pe cale să se creeze. Și ar fi mare păcat”.

Recomandari