Olguța Vasilescu susține că în spatele încercării Opoziței de a-i schimba pe Dragnea și Iordache de la conducerea Camerei Deputaților se află Klaus Iohannis. Declară că un deputat PNL i-a cerut președintelui de ședință, Florin Iordache, să elibereze scaunul de la prezidiul Camerei Deputaților și să discute la telefon cu președintele Klaus Iohannis.

Vasilescu susține că momentul încercării de debarcare a lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților „a fost coordonat. Inclusiv cu cei de la DNA. Este foarte clar, pentru că al treilea vicepreședinte nu era, fiindcă a fost chemat la DNA”.

Reamintim că astăzi Opoziția a votat demiterea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților, în ciuda faptului că Florin Iordache suspendase ședința pe motiv de lipsă de cvorum.

Citeste si:

Principalele declarații ale Olguței Vasilescu:

Nu am niciun fel de îngrijorare în ce mă privește, dar ce s-a întâmplat astăzi în Camera Deputaților este fără precedent. Dacă se dorește suplimentarea ordinii de vot, trebuie să fie de acord toți liderii.

A fost o încercare de a da jos președintele Camerei Deputaților. Tot acest stat paralel nu face altceva decât să ne aducă în postura de a nu avea un candidat viabil în campania electorală. Dar mi se pare îngrijorător faptul că s-a cerut revocarea a doi vicepreședinți ai Camerei Deputaților din partea PSD. Ne întrebam de ce pentru al treilea nu s-a cerut revocarea – Carmen Mihălcescu.

Am văzut faptul că la ora 9:30 a fost chemată la DNA. Este o coordonare între toate aceste forțe.

Nu cunoașteți faptul că domnului președinte de ședință Iordache i s-a solicitat de către un deputat PNL să se ridice de pe scaun, pentru că și-a făcut treaba și să i-l dea la telefon pe Klaus Iohannis. S-a întâmplat în această ședință. Domnul Iordache a refuzat. Nu cred că se fac glume la acest nivel. Sunt două lucruri care s-au întâmplat astăzi și care arată că sunt și alte forțe care au acționat.

Nu cred că există posibilitatea înghețării salariilor. Punctul de pensie va fi pe legea pensiilor.

Nu a fost supus la vot, pentru că trebuie să respectăm regulamentul. Ar fi trebuit să fie o comisie, președintele să dezbată argumentele și apoi să fie supus la vot.

Sunt foarte mulți miniștri care sunt la Bruxelles. Acest moment a fost coordonat, din punctul meu de vedere. Inclusiv cu cei de la DNA. Este foarte clar, pentru că al treilea vicepreședinte nu era, fiindcă a fost chemat la DNA.

Vă garantez că avem în continuare majoritate.

Sindicatele nu fac legea în această țară. Negocieri nu au avut loc. Mă îndoiesc că s-ar fi făcut astfel de negocieri. Săptămâna viitoare urmează să intre la votul Comisiei de muncă legea pensiilor.