Declaratia lui Cornel Dinu, „rivalul” de-o viata a lui Ilie Balaci: „Noi am avut foarte multa prietenie, nu ura care se inoculeaza acum intre oameni, sa ne distrugem unii pe altii”

0 41

Cornel Dinu a avut de spus numai cuvinte frumoase la adresa lui Ilie Balaci, considerandu-l un jucator de fotbal la fel de bun ca marii fotbalisti din Europa.

Cornel Dinu a avut de spus numai cuvinte frumoase la adresa lui Ilie Balaci, considerandu-l un jucator de fotbal la fel de bun ca marii fotbalisti din Europa.

„Noi ne amintim de oamenii de excepţie, de geniile fotbalistice sau în general de oameni – asta-i barbaria noastră – atunci când ei mor. În rest, nu prea îi băgăm în seamă. Asta-i firea umană.

Ilie făcea parte din elită şi ca jucător de fotbal şi ca inteligenţă şi prezenţă şi după ce a abandonat fotbalul. Mă leagă multe de Ilie Balaci, pentru că eu am fost cel care, ca şi pe Boloni, l-am propus la echipa naţională în 1973, antrenorului de atunci, Valentin Stănescu.

„Noi am avut foarte multa prietenie, nu ura care se inoculeaza acum intre oameni, sa ne distrugem unii pe altii”

Era vorba de un jucător de excepţie, care izbucnise în acea perioadă. Dacă îmi aduc bine aminte, el a debutat într-un meci cu Cehoslovacia, a jucat alături de mine, la Praga, pierdut cu 2-1. Dar s-au aşezat anii şi peste mine şi poate mai greşesc din punct de vedere al datelor.

De el mă leagă o prietenie sinceră, pentru că noi ne respectam atunci, ne luptam în teren unii cu alţii, dar exista un respect şi acceptare între noi, care acum au dispărut. Acum nu ştim decât să ne duşmănim, să ne atacăm unii pe alţii fără motiv.

Ilie era un tip care avea şarm, avea inteligenţă, avea expresie, avea chintesenţa explicării sau tratării sau prezentării unor evenimente fotbalistice. A fost un tip de excepţie, dar aşa cum este viaţa, l-a luat mult prea devreme.

Era un tip, ca orice român cu personalitate, ca orice om inteligent, nu suporta proştii şi mai lua foc. Poate şi de aceea a ales calea exilului în străinătate, decât cea a aşa-zisei Craiova Maxima.

Craiova Maxima a fost expresia unor genii şi este bine că este împărtăşită, preluată, dar aparţine, repet, unor genii olteneşti, puţine, dar de remarcat şi de ţinut minte”, a spus Cornel Dinu pentru Digi24.

Sursa: Digi24.ro

Recomandari