Decizie SCANDALOASĂ a justiției: Un pedofil a primit doi ani cu suspendare

0 50

Decizie scandaloasă a justiției! Paramedicul SMURD, Vasile Grosoşiu, a fost condamnat, în urmă cu puţin timp, la 2 ani, 10 luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, având termen de încercare de 3 ani, fiind găsit vinovat de agresiune sexuală şi două de corupere sexuală a minorilor, potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, judecător Răzvan Cosmin Dicu. Sentinţa este definitivă!

În primă instanţă, la Judecătoria Zărneşti, Vasile Grosoşiu fusese achitat, dar părinţii fetiţelor pe care le-ar fi agresat sexual au atacat decizia cu apel.

Vasile Grosoşiu, originar din Bucureşti, a fost arestat preventiv în 5 septembrie 2014, conform unei decizii a Judecătoriei Zărneşti, iar după trei luni, pe 12 decembrie 2014, judecătorii Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov au decis să-i înlocuiască măsura cu arestul la domiciliu.

Grosoşiu a contestat decizia cerând să fie cercetat în libertate, iar în 6 aprilie 2015 judecătorii din Zărneşti au decis să-l pună în libertate, sub control judiciar, cu obligaţia ca pe durata măsurii controlului judiciar să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere, „în măsura în care un asemenea sistem este disponibil la nivelul organului de poliţie desemnat cu supravegherea inculpatului“, conform sentinţei Judecătoriei Zărneşti.

Paramedicul a fost angajat ca medic la o tabără în Râşnov, la sfârşitul lunii iulie anul trecut. În 8 august 2014, directorul taberei a depus o sesizare la Poliţie prin care reclama că mai multe fetiţe s-au plâns că ar fi fost atinse în zone intime de către paramedic, iar ulterior la Poliţia Râşnov au fost înregistrate alte trei plângeri din partea părinţilor unor fetiţe care au fost în tabăra respectivă şi care le-au povestit că la consultul medical bărbatul le-ar fi atins în zonele intime.

Grosoşiu a fost inspector de protecţie civilă în cadrul SMURD, preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă şi membru de onoare la Crucea Roşie. El se implica activ în foarte multe activităţi de voluntariat şi preda cursuri de prim ajutor. În 2012, la Gala Sănătăţii, ediţia a IV-a, a fost răsplătit cu premiul al II-lea pentru „implicare deosebită în activitatea didactică“. După ce a fost eliberat din arestul la domiciliu, Grosoşiu şi-a reluat activitatea în cadrul Asociaţiei.

Recomandari