Decizia cu care Guvernul dă o LOVITURĂ GREA salariaţilor. Zeci de mii de români, vizaţi de MĂSURA DRASTICĂ. Premierul a confirmat!

0 20

Guvernul nu renunţă la taxa de solidaritate, premierul Mihai Tudose anunţând, în urma şedinţei coaliţiei de guvernare, în care a predat raportul de activitate săptămânal, că simulările continuă, pe acest subiect, pentru a se vedea impactul. Tudose a ţinut să sublinieze că „taxa de solidaritate nu e o taxă pe persoane juridice, ci va fi aplicată persoanelor fizice care câştigă foarte mult” şi care „beneficiază de o grămadă de lucruri din partea statului”. Potrivit calculelor iniţiale, această taxa ar urma să se aplice celor care câştigă peste 14.500 de lei brut, respectiv 10.000 de lei net. Din datele oficiale, măsura va afecta aproximativ 36.000 de români. Totodată, premierul a confirmat faptul că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi aplicat.

„Încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări (…) Nu am stabilit. Taxa de solidaritate nu e o taxă pe persoane juridice, ci va fi aplicată persoanelor fizice, care câştigă foarte mult şi care beneficiază de o mulţime de lucruri din partea statului”, a anunţat Tudose, după şedinţa coaliţiei de guvernare PSD-ALDE.

Întrebat în repetate rânduri de jurnalişti câţi bani ar urma să se obţină în urma aplicării acestei taxe, Tudose a evitat să dea un răspuns concret, precizând că dacă se va constata că „cifra” e mică, taxa nu va fi aplicată. Tudose a mai precizat că simulările se fac pentru mai multe praguri.

În ceea ce priveşte impozitul pe cifra de afaceri, Tudose a declarat că nu va fi aplicat şi că s-a „grăbit’ atunci când a anunţat acest lucru de la Bruxelles, spunând că pe baza simulărilor ar fi luat această decizie.

„Consideraţi încheiat acest subiect. În programul de guvernare a fost pus nu ca scop în sine, ci ca mijloc ca să încercăm să evităm anumite zone, în care anumiţi actori economici au impresia că sunt mai dibaci ca noi în domeniul ăsta. Până acum le-a ieşit”, a spus Tudose.

Referitor la motivele pentru care a decis să renunţe la implementarea acestei taxe, Tudose a precizat că măsura i-ar fi afectat „şi pe cei cinstiţi”.

„Ne-am propus de la începutul guvernării să fim un stat prieten şi prietenos cu cetăţenii oneşti, numai că, aici, e ca o coasă acest impozit şi nu poţi să tai fierele de iarbă selectiv (…) Cu această taxă loveam şi pe cei cinstiţi. Vom căuta mijloacele ca cei care, azi, sunt mai deştepţi decât statul să nu mai fie”, a detaliat premierul.

La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că toate analizele şi simulările arătau că impozitul pe cifra de afaceri „ar fi avut efecte bune dintr-o anumită privinţă”, dar „ar fi afectat societăţile comerciale din România care acţionează corect”.

Referindu-se la taxa de solidaritate, Dragnea a subliniat că „orice măsură trebuie analizată din punctul de vedere al impactului financiar” şi că dacă va rezulta unul nesemnificativ, nu ar urma să fie introdusă. Întrebat la ce se referă când spune „prag semnificativ”, Dragnea a evitat să răspundă concret, replicând că „ăsta e rolul simulărilor”.

„Se fac simulări în detaliu. Este vorba despre persoane fizice, de oameni”, a mai spus Dragnea.

Recomandari