„De ce tremuri? Stai hotule ca nu te bat”. Prins de protestatari, senatorul PSD Liviu Pop s-a „albit de frica”

Senatorul PSD Liviu Marian Pop a fost asteptat, miercuri seara, in fata sediului B1 TV de celebrul protestatar Marian „Ceausescu” Morosanu. Pop a fost atat de speriat incat protestatarul a trebuit sa-i dea asigurari ca nu-i face nimic.

Intamplarea a fost relatata de jurnalista Camelia Tabacu.

„Moooooor! S-a dus Ceausescu sa-l astepte, in fata la B1, pe prostovanul cu ‘plancarde cat Casa Poporului’ la creier, care a inceput sa tremure de-i tacaneau plombele in gura. Si a trebuit Marian sa se opreasca din zbierete si sa-i faca terapie antistres, cu vocea lui taraganata: ‘staaaai, hotule, penalule, ca nu te bat. De ce tremuri? Eu nu sunt violent!’.

Alb ca varul, PLM-curaj, viermele fricos n-a fost in stare sa articuleze nici cat aberase la B1, unde se impaunase cu centura nearga la un sport secret. Acum e clar: centura era a lu ta-su, iar sportul secret era in jurul mesei”, a scris Camelia Tabacu pe Facebook.

Liviu Pop a facut o noua gafa, marti seara, in studioul B1 TV. Liviu Pop vorbea despre pancartele protestatarilor, dar a pronuntat gresit, spunand „plancarda” in loc de placarda sau pancarta.

Cand i s-a atras atentia asupra erorii, Liviu Pop a insistat ca forma corecta a cuvantului este „plancarda”.

„Probabil ca v-ati plictisit de gafele monumentale de exprimare ale ministrilor Educatiei ori ale premierului PSD. Dar tot nu pot sa nu consemnez noua perla a d-lui Liviu Pop, fost ministru al Educatiei si presedinte al Comisiei pentru Invatamant, cercetare, tineret si sport din Senat.

Aseara, in emisiunea de la B1 TV, in care am fost si eu invitat, incercand sa atace USR, d-l Pop a inceput sa vorbeasca despre o ”PLANCARDA cat Casa Poporului”. Daca o lasa asa, poate o faceam uitata, dar cand moderatorul emisiunii l-a intrebat care e forma corecta, d-l Pop a insistat ca ”PLANCARDA” ar fi varianta buna, ba chiar l-a si trimis la DEX pe un alt invitat.

Spre ghinionul sau, DEX-ul nu raspunde (inca) la comenzile politice ale PSD si se incapataneaza sa mentioneze doua forme ”PLACARDA” sau ”PANCARTA”. Si cel putin asa o sa ramana atata timp cat DEX nu va ajunge sa fie editat si tiparit la Editura Didactica si Pedagogica (dar, sincer, ma astept si la asta – ca la cate gafe comit, pe banda rulanta, ministrii si premierii PSD, o sa ne trezim si cu o varianta de DEX data in grija EDP  ).

Baiul mai mare nu e, insa, noua gafa a d-lui Liviu Pop, ci siguranta de sine cu care s-a batut pentru a-si apara greseala. Pentru ca aceeasi siguranta o afiseaza (si d-l Pop, si d-na Dancila, si multi alti PSD-isti) cand o dau cu oistea in gard in probleme mult mai importante. Cum ar fi cand afirma ca ”programul de guvernare al PSD a fost indeplinit in proportie de 73%”, ca ”inflatia e sub control”, ca ”n-a crescut cursul euro”, ca ”pretul produselor si serviciilor nu a crescut”, ca ”se construiesc si se inaugureaza spitale, crese, gradinite”, ca ”liliecii blocheaza autostrazile”, ca ”padurile se salveaza cu drujba si patrimoniul cultural cu dinamita” si alte asemenea, in ciuda evidentelor care ii contrazic flagrant.

Pentru liderii PSD nu conteaza faptele, evidenta, DEX-ul, adevarul. Tot ce conteaza e ca atunci cand spun o tampenie ori o minciuna, sa le spuna siguri pe ei si sa le repete cu aceeasi siguranta. Si nici in ruptul capului sa nu recunoasca vreodata ca au gresit, chiar si atunci cand e vorba de o banala greseala de exprimare pe care oricine o poate comite intr-o discutie libera.

Nu, un lider PSD nu greseste vreodata. Un lider PSD nu minte. Si un lider PSD nu baga mana pana dincolo de cot in bugetul public. Competenta, cinstea si onestitatea fiecarui lider PSD nu pot fi contestate si sunt afisate pe ‘PLANCARDE cat Casa Poporului’. Iar daca cineva contrazice toate acestea cu fapte, cu siguranta e ‘platit de Soros’”, a scris enatorul Mihai Gotiu pe Facebook.

Liviu Pop și ”PLANCARDA”

Liviu Pop și ”PLANCARDA”. Agramat ”cât Casa Poporului”. Cum a comis-o (iar) fostul ministrul al EducațieiProbabil că v-ați plictisit de gafele monumentale de exprimare ale miniștrilor Educației ori ale premierului PSD. Dar tot nu pot să nu consemnez noua perlă a d-lui Liviu Pop, fost ministru al Educației și președinte al Comisiei pentru Învățământ, cercetare, tineret și sport din Senat. Aseară, în emisiunea de la B1 TV, în care am fost și eu invitat, încercând să atace USR, d-l Pop a început să vorbească despre o ”PLANCARDĂ cât Casa Poporului”. Dacă o lăsa așa, poate o făceam uitată, dar când moderatorul emisiunii l-a întrebat care e forma corectă, d-l Pop a insistat că ”PLANCARDĂ” ar fi varianta bună, ba chiar l-a și trimis la DEX pe un alt invitat.Spre ghinionul său, DEX-ul nu răspunde (încă) la comenzile politice ale PSD și se încăpățânează să menționeze două forme ”PLACARDĂ” sau ”PANCARTĂ”. Și cel puțin așa o să rămână atâta timp cât DEX nu va ajunge să fie editat și tipărit la Editura Didactică și Pedagogică (dar, sincer, mă aștept și la asta – că la câte gafe comit, pe bandă rulantă, miniștrii și premierii PSD, o să ne trezim și cu o variantă de DEX dată în grija EDP 😉 ).Baiul mai mare nu e, însă, noua gafă a d-lui Liviu Pop, ci siguranța de sine cu care s-a bătut pentru a-și apăra greșeala. Pentru că aceeași siguranță o afișează (și d-l Pop, și d-na Dăncilă, și mulți alți PSD-iști) când o dau cu oiștea în gard în probleme mult mai importante. Cum ar fi când afirmă că ”programul de guvernare al PSD a fost îndeplinit în proporție de 73%”, că ”inflația e sub control”, că ”n-a crescut cursul euro”, că ”prețul produselor și serviciilor nu a crescut”, că ”se construiesc și se inaugurează spitale, creșe, grădinițe”, că ”liliecii blochează autostrăzile”, că ”pădurile se salvează cu drujba și patrimoniul cultural cu dinamita” și alte asemenea, în ciuda evidențelor care îi contrazic flagrant. Pentru liderii PSD nu contează faptele, evidența, DEX-ul, adevărul. Tot ce contează e că atunci când spun o tâmpenie ori o minciună, să le spună siguri pe ei și să le repete cu aceeași siguranță. Și nici în ruptul capului să nu recunoască vreodată că au greșit, chiar și atunci când e vorba de o banală greșeală de exprimare pe care oricine o poate comite într-o discuție liberă. Nu, un lider PSD nu greșește vreodată. Un lider PSD nu minte. Și un lider PSD nu bagă mâna până dincolo de cot în bugetul public.Competența, cinstea și onestitatea fiecărui lider PSD nu pot fi contestate și sunt afișate pe ”PLANCARDE cât Casa Poporului”. Iar dacă cineva contrazice toate acestea cu fapte, cu siguranță e ”plătit de Soroș”.

Gepostet von Mihai Goţiu am Mittwoch, 13. März 2019

Loading...

Recomandari