De ce fructele şi legumele româneşti sunt mai puţine, dar și mai sănătoase? Explicația este foarte simplă:

0 52

Legumele și fructele românești conțin cantități foarte mici de chimicale, fapt ce le face mai sănătoase față de cele importate. Acest lucru nu se întâmplă însă dintr-o cultură pentru mâncare sănătoasă, ci din cauza faptului că substanţele folosite pentru fertilizare sau împotriva dăunătorilor sunt prea scumpe pentru cultivatorii autohtoni.

Ei cumpără doar cantităţi mici, pe care apoi le diluează foarte mult. Rezultă fructe şi legume mai sănătoase, chiar dacă mai puţin aspectuoase, scrie stiri.tvr.ro

Pentru pomicultorii români, tratamentele sunt, pur şi simplu, prea scumpe. Nici viticultorii nu folosesc substanţe concentrate pentru tratamentul strugurilor. I-ar costa prea mult şi nu ar mai câştiga nimic din vânzare.

Patru tipuri de substanţe chimice sunt folosite în România, împărţite după gradul de toxicitate. Cei mai mulţi agricultori le cumpără pe cele mai puţin concentrate.

Vezi video aici:

Pentru că se folosesc mai puţine tratamente, şi producţia este mai scăzută. În sere sau solarii, agricultorii români obţin maximum 200 de tone la hectar, în timp ce în Vestul Europei producţia este chiar şi de 5 ori mai mare.

Recomandari