De ce Dragnea trebuie sa faca PUSCARIE: 1,5 milioane de voturi au fost FURATE, potrivit DNA

0 47

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale in dosarul Referendumului, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost „centrul de comanda al unui sistem national de influenta, cu structura piramidala, care se suprapune asocierii in vederea savarsirii de infractiuni”.

Reteaua pe care a pus-o la punct a fost alcatuita pe doua componente si cuprinde mii de oameni, inclusiv persoane cu functii politice sau publice, afaceristi. Potrivit procurorilor DNA, fraudarea masiva a votului la referendumul national din 29 iulie, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, a fost posibila cu ajutorul unui sistem informatic creat in acest scop. Surse judiciare au precizat, in exclusivitate pentru EVZ ca, pentru fraudare, USL a folosit un call-center -1855 – care permitea schimburile de mesaje tip SMS, in timp real si intre mii de utilizatori. Pe aceasta cale ar fi fost transmise ordine ilegale.

A doua conexiune era o aplicatie Internet ce permitea unui grup mai restrans de persoane sa obtina in timp real informatii despre cat s-a votat si cum s-a votat. Accesul acestora la aplicatie se facea numai pe baza de user si parola, obtinute anterior prin centrul de SMS-uri 1855, spun sursele noastre.

Secretul votului (cine a votat „DA” sau „NU”) a fost violat de 4.400 de ori, conform SMS-urilor de la 1855. Tot prin acest call+center au fost transmise mesaje in vederea luarii de masuri nelegale pentru cresterea artificiala a numarului de votanti in sectiile deficitare. O estimare a voturilor fraudate, fara sa punem la socoteala dosarele de la parchetele normale, ar indica o cifra de aproximativ 1,5 milioane.

Pronuntarea in dosarul Referendumului va avea loc pe data de 22 aprilie, in ultimul cuvant in fata instantei Liviu Dragnea cerand sa fie achitat pentru ca se considera nevinovat.

Liviu Dragnea a declarat in ultimul cuvant in fata instantei in procesul Referendumului ca se considera nevinovat si cere achitarea. „As vrea sa va rog sa nu luati in seama caracterizarea facuta de DNA. Nu aceasta este atitudinea mea fata de oameni. Marturie stau cei 20 de ani in serviciul public. Militantii, nu numai din PSD, ci ai tuturor partidelor indeamna lumea la vot pentru ca este sensul unei campanii electorale. La referendum a fost o confruntare dura intre poporul roman si Basescu. Niciun partid nu putea obtine foloase necuvenite. Cred cu tarie in nevinovatia mea si solicit achitarea”, a spus Liviu Dragnea, vineri, in fata completului de judecata.

Procurorii DNA au cerut magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie pedeapsa cu executare pentru presedintele PSD Liviu Dragnea, pedeapsa minima solicitata de DNA fiind intre trei si cinci ani de inchisoare. In cererea procurorilor se arata ca liderul PSD ar fi tratat alegatorii ca pe niste obiecte, iar neprezentarea la vot a fost vazuta ca „un moft, nu ca un drept”.

Recomandari