De ce au plecat medicii romani in Italia ? „Terminati cu vaicareala. Acesti medici vor vedea realitatea din teren si vor invata”

O aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane transporta marti medici si asistenti medicali romani in Italia, pe ruta Bucuresti – Timisoara – Milano, informeaza Ministerul Apararii Nationale.

Potrivit MApN, aeronava militara a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici si asistenti medicali la bord. La Timisoara, unde aeronava va face escala, se vor imbarca inca 10 membri ai echipei medicale, care este insotita de un ofiter de legatura din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Personalul medical din Romania, selectat pe baza de voluntariat, va actiona la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protectie civila al Uniunii Europene, in sprijinul sistemului medical italian, in contextul masurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

„Decizia Romaniei de a trimite o echipa de 14 medici/ 14 zile la Milano este excelenta si folosesc intentionat acest cuvant. In primul rand, motivul cel mai evident, dar poate si cel mai slab, este solidaritatea. Doi, cel mai puternic motiv, dupa mine, este ca acesti medici vor vedea realitatea din teren si vor invata, vor capata o experienta pe care nu o ai din carti sau note ale OMS. Trei, cand pandemia va ajunge la varf, e posibil sa avem si noi nevoie de ajutorul altora…

Deci, terminati cu vaicareala imbecila ‘vai, noi nu avem medici’. Da, e o problema, dar aceasta echipa e pur si simplu o investitie strategica si ne va fi extrem de util ce vor invata medicii acestia in Italia”, a explicat jurnalistul Mircea Marian pe Facebook.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More