De ce au fost raportate abia azi decese cauzate de COVID-19 din urmă cu o lună. Explicația autorităților

Autoritățile au raportat marți dimineață alte nouă decese cauzate de COVID-19, dar o parte din ele vin la o lună după ce pacienții respectivi au pierdut lupta cu coronavirusul. Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

De ce au fost raportate abia azi decese cauzate de COVID-19 din urmă cu o lună

Trei dintre cei nouă pacienți anunțați decedați la raportul de marți dimineață din cauza COVID-19 sunt de fapt morți de o lună, iar autoritățile au încercat să explice acest fapt, conform dcnews.ro.

”Conform informațiilor primite de la INSP, raportarea a fost făcută astăzi de către DSP Arad. A existat o eroare de comunicare dintre direcția de sănătate și spitalul județean pe care o vom verifica”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Toate cele trei decese anunțate cu întârziere sunt din județul Arad. Este vorba de doi bărbați de 72 și 84 de ani și de o femeie de 83 de ani, cu toții internați la Spitalul Județean de Urgență Arad și decedați la 1, 9 și 13 aprilie.

80% din pacienții români infectați cu COVID-19 ar fi murit oricum

Ultimul bilanț anunțat marți de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 13.512, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 349 de îmbolnăviri. Numărul total al morților a ajuns la 827.

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că aproximativ 80% din pacienții români infectați cu COVID-19 ar fi murit oricum din cauza altor morbidități.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă și a precizat că mai multe activități se vor redeschide începând din 15 mai.

El a menționat că începând cu data de 15 mai românii se vor putea mișca în interiorul localității și nu vor mai trebui să aibă completată declarația pe propria răspundere, dar vor fi obligați să poarte mască de protecție în spații închise și în transportul în comun.

Virgil Popescu, ministrul Economiei din guvernul Ludovic Orban, a asigurat cetățenii României că, după 15 mai, măștile de protecție standard din magazine și farmacii nu vor fi mai scumpe de 2,3 lei.

ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More