De-asta PENALII îi vor capul. Procurorul general al României, mesaj DUR adresat Parlamentului

0 57

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, critică puterea legislativă pentru că ar avea prea multe inițiative de modificare a legii penale. Criticile vin în contextul în care Comisia juridică a Camera Deputaților a propus modificarea articolului 301 Cod Penal, referitor la Conflictul de interese.

„Fără îndoială că infracțiunea de conflict de interese a fost incriminată în 2006 pentru că era nevoie. Noi urmărim cu foarte multă atenție propunerile care se fac, le analizăm și vom exprima un punct de vedere când e nevoie. Observ că e un fel de inflație de propuneri”, a declarat Augustin Lazăr, joi dimineața, la intrarea în sediul CSM.

Deputaţii din Comisia juridică au dat marţi un raport de admitere pentru un proiect de lege de modificare a Codului Penal. Adoptat deja de Senat, proiectul modifică art. 301 şi 308 din Codul Penal, privind infracţiunea de conflict de interese. Pentru că la articolul 301 a fost introdusă sintagma „pricinuind un prejudiciu de interes public”, s-a interpretat că parlamentarii își vor putea angaja rudele la cabinete. Deputatul UDMR Marton Arpad, cel care a propus amendamentul, a explicat într-un interviu pentru stiripesurse.ro că această interpretare este eronată. Vezi AICI interviul!

Pe lângă introducerea sintagmei menționate, din articolul 301 s-a eliminat prevederea referitoare la raporturile comerciale sau de muncă, declarată neconstituțională de CCR prin decizia 603 din 2015. Modificările urmează să fie supuse votului în plenul Camerei Deputaților, cameră decizională.

Recomandari