DE ACORD? Clotilde Armand: Cerem 300 de parlamentari care să muncească efectiv 8 ore pe zi, 5 zile din 7

0 63

USB cere limitarea numărului de parlamentari la cel mult 300 şi solicită ca aceştia să muncească ”efectiv” 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână şi să nu aibă decât 5 săptămâni de vacanţă pe an, la fel ca restul angajaţilor.

Clotilde Armand: Cerem 300 de parlamentari care să muncească efectiv 8 ore pe zi, 5 zile din 7

”În ideea că nu schimbăm acum structura bicamerală, cerem limitarea numărului de parlamentari la maxim 300, din care 100 pentru Senat şi 200 pentru Camera Deputaţilor. Propunem câte doi senatori şi 4 deputaţi pentru fiecare judeţ, sector al Bucureştiului şi Diaspora. Cerem ca parlamentarii să muncească efectiv 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână şi să nu aibă decât maxim 5 săptămâni de vacanţă pe an, la fel ca restul angajaţilor”, a scris Clotilde Armand luni pe Facebook.

Ea a argumentat că SUA au 535 parlamentari la o populaţie de peste 300 milioane locuitori, în timp ce România are 588 de parlamentari pentru numai 20 milioane de locuitori.

”Un parlament mai mare nu aduce beneficii. În România post-1990, procesul legislativ a fost în fapt preluat de Guvern, care legiferează prin Ordonanţe de Urgenţă, fenomen necunoscut în SUA. Între 2003-2014 au fost emise 1548 ordonanţe de urgenţă, în medie 145 OUG pe an, sau o situaţie de urgenţă la fiecare 2,5 zile. Numărul şi costul parlamentarilor devine de nesuportat pentru populaţia României. Numărul de parlamentari, salariile parlamentarilor, bugetele Camerei Deputaţilor şi Senatului, pensiile şi avantajele materiale ale parlamentarilor cresc metastazic de la un an la altul. Prin aceste măsuri propuse, vrem să evităm hei-rupismul permanent, vrem ca procesul legislativ să se desfăşoare în Parlament cu o viziune pe termen lung, iar OUG să nu mai fie folosite decât în cazuri cu adevărat excepţionale”, a argumentat Armand.

Recomandari