De acord? Adriana Săftoiu a cerut teste de gramatică pentru viitorii parlamentari

0 13

Adriana Săftoiu a cerut teste pentru colegii liberali care vor să candideze pentru un nou mandat de parlamentar. Săftoiu a declara că își dorește ca potențialii candidați să redacteze, fără ajutor, un eseu în care să explice care sunt motivele pentru care își doresc să ocupe un scaun de senator sau deputat. Anunțul a fost făcut pe pagina de socializare a fostului consilier prezidențial, titrează Mediafax.

”Mă gândesc cum ar fi să am posibilitatea să le cer tuturor celor care vor să candideze să scrie un eseu despre motivul pentru care vor să candideze încă o dată sau prima dată. Fără să fie ajutaţi de un consilier, de un prieten, de goagăl. Să scrie ei, simplu, care cred că le este misiunea. Cu gramatica din dotare, fără să fie obligaţi să gloseze pe teme filosofice de morală politică,” a scris Adriana Săftoiu pe Facebook.

Postarea Adrianei Săftoiu a stârnit reacții din partea colegilor de partid. Cea mai vehementă vocea a fost cea a deputatului Diana Tușa. Aceasta crede că Săftoiu, prin comentariul său, nu a făcut altceva decât să își umilească colegii.

„Nu am înțeles niciodată, și nici nu cred că o să pot înțelege, ce-i determină pe unii să-și umilească colegii, care este motivația lor interioară pentru a face acest lucru. Mai mult, nu înțeleg de ce să îi supui unor umilințe publice (…) Colegii mei nu sunt agramați, reduși mintal sau asistați sociali, cum sugerează doamna Săftoiu. Unii dintre ei chiar lucrează la Programul de Guvernare al ‪#‎PNL‬. Să înțelegem că acest program este făcut de agramați și de oameni fără ocupație???” a scris Diana Tușa, tot pe Facebook.

Diana Tușa le-a cerut și altor colegi să se înscrie în „competiția” de Adriana Săftoiu. Printre cei nominalizați se află Alina Gorghiu, Cătălin Predoiu, Gheorghe Ialomițianu, Sulfina Barbu, Andreea Paul sau Anca Boagiu.

Recomandari