Danileţ: Toader a procedat într-un mod absolut mizerabil trimiţând la Financial Times scrisoarea anti-Kovesi

0 60

Judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a reacţionat joi, pe pagina sa de socializare, după scrisoarea împotriva fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi, adresată Financial Times de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

„Ministrul Justiţiei a procedat într-un mod absolut mizerabil trimiţând la Financial Times o scrisoare împotriva Codruţei Kovesi. CSM trebuie să reacţioneze imediat!

Un astfel de atac este fără precedent: un procuror român este atacat în presa străină de un ministru al justiţiei din România. Modul în care este furnizată informaţia face ca atacul care este împotriva fostei şefe DNA să fie îndreptat împotriva întregului sistem de justiţie penală. Mai mult, faptele care i se impută de ministru procurorului sunt contrazise de realitate, iar demiterea lui Kovesi a fost una politică, fără îndoială.

Afirmaţiile ministrului dovedesc disperarea unei părţi a clasei politice şi teama ca procurorul Kovesi să ajungă şef al Parchetului European”, a scris Cristi Danileţ.

Reamintim că Tudorel Toader a trimis o scrisoare la Financial Times în care susţine că nu are nimic personal împotriva Laurei Codruţa Kovesi, dar consideră că aceasta nu ar trebui să ocupe postul de procuror-şef european.

Recomandari