Dăncilă o ţine din gafă în gafă: cum i-a numit pe cetăţenii Macedoniei

0 51

Premierul Viorica Dăncilă a avut, vineri, o declaraţie de presă alături de omologul din Republica Macedonia Zoran Zaev. În timpul discursului, şefa Guvernului de la Bucureşti a avut ceva probleme când s-a referit la cetăţenii Republicii Macedonia, numindu-i „macedoni“, nu macedoneni.

„Am abordat subiectul comunităţii cetăţenilor macedoni în România, dar şi a cetăţenilor aromâni din Republica Macedonia. L-am anunţat pe domnul prim-ministru, în urma unei iniţiative legislative în Parlament, a fost inaugurată Ziua limbii macedonene. Consider că comunitatea de aromâni din Macedonia şi comunitatea de macedoni… de cetăţeni ai Republicii Macedonia din România nu poate fi decât o punte de legătură dintre cele două state“, a declarat Viorica Dăncilă, în timpul declaraţiei de presă cu Zoran Zaev.

Conform dicţionarelor, cetăţenii Republicii Macedonia se numesc macedoneni, nu macedoni, cum a spus de mai multe ori Viorica Dăncilă.

La începutul declaraţiei de presă a avut loc şi un mic incident. Un pahar s-a spart, ceea ce a făcut-o pe Viorica Dăncilă să se oprească din discurs pentru câteva secunde.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut, miercuri, o nouă gafă diplomatică. Aflată în vizită oficială în Muntenegru, al doilea om din PSD a declarat în cadrul conferinţei comune cu premierul muntenegrean că îi pare bine să fie la Pristina (n.r. – capitala Kosovo, stat nerecunoscut de România).

„Mă bucur să fiu azi la Pristina, în prima vizită a unui prim-ministru român în Muntenegru“, a afirmat Dăncilă. Aceasta a fost corectată de translatorul oficial, care a spus Podgorica, capitala statului Muntenegru, în loc de Pristina, cum spusese Dăncilă. Pe contul oficial de YouTube al Guvernului muntenegrean, Vioricăi Dăncilă i-a fost tăiat sunetul când spune Pristina în loc de Podgorica.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/1667674716687777/

Recomandari