„Dancila este primul sef de guvern care-si ataca functionarii din subordine”. Proasta Romaniei, sanctionata dur pentru declaratiile din PE

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan afirma ca Viorica Dancila este primul sef de guvern care-si ataca functionarii din subordine si se distanteaza de ei, concluzia sa fiind ca pentru PSD, orice functionar competent, orice diplomat competent este un dusman. El comenteaza astfel declaratia lui Dancila din plenul Parlamentului European conform careia nu functionarii si diplomatii Romaniei au realizat presedintia Consiliului UE, ci Presedintia a fost condusa de guvern.

”Doamna Dancila este primul sef de guvern care-si ataca functionarii din subordine si se distanteaza de ei. Rolul prim-ministrului este sa apere functionarii competenti. Pentru PSD, orice functionar competent, orice diplomat competent este un dusman. Ei isi apara doar clientela de partid. Doamna Dancila, ce prioritati politice majore au reusit sa puna ministrii dumneavoastra pe agenda Uniunii Europene? Ce vizite de succes in numele Romaniei a facut ministrul Melescanu in tarile membre ale Uniunii Europene si in afara Uniunii? Cand au facut cinste ministrii romani, cand Petre Daea a vorbit despre cormorani in piscine, cand Teodorovici a vorbit despre prioritati inexistente? Ce au reusit sa obtina pentru Republica Moldova? Nimic”, afirma Siegfried Muresan intr-o postare pe Facebook, citat de news.ro.

El explica faptul ca marti,, cand prim-ministrul Viorica Dancila a prezentat bilantul Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene, a ales sa nu ia cuvantul pentru ca nu avea nimic bun de spus despre acest prim-ministru si nici nu voia sa o faca de ras in plenul Parlamentului European.

”Dar iata ca a reusit sa se faca singura de ras. Dupa ce multa lume a apreciat performanta functionarilor si a diplomatilor romani, Viorica Dancila a reactionat extrem de virulent spunand: „nu functionarii si diplomatii Romaniei au realizat Presedintia. Presedintia a fost condusa de Guvernul Romaniei. La fiecare reuniune, ministrul a prezidat lucrarile, a fost o foarte buna cooperare…”,comenteaza europarlamentarul.

El considera ca Guvernul Dancila nu a reusit sa puna nicio prioritate pe agenda Uniunii Europene.

”Singurul lucru care s-a reusit a fost gestionarea afacerilor curente si acest lucru nu s-a facut de catre ministri, ci de catre functionari si diplomati. Iar cel mai mare succes al Presedintiei romane a fost Summitul de la Sibiu, gestionat in exclusivitate de presedintele Iohannis, Guvernul neavand niciun rol”, spune Siegfried Muresan.

Premierul Viorica Dancila a declarat, marti, la dezbaterile din plenul Parlamentului European, ca „nu functionarii si diplomatii Romaniei au facut, au realizat presedintia”, subliniind ca „Presedintia a fost condusa de Guvernul Romaniei”. Ea a facut aceste afirmatii dupa ce europarlamentarul Dragos Tudorache a afirmat ca presedintia rotativa a fost una a contrastelor, intrucat la nivel tehnic, functionarii si diplomatii romani au reusit sa finalizeze 90 de dosare, dar nu acelasi lucru poate fi spus despre esalonul politic.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More